صدور اجراییه چیست؟ | شرایط اجرای حکم
صدور اجراییه چیست؟ قصد داریم به طور مختصر به صدور اجراییه که در مراحل آخر دادگاه انجام می شود بپردازیم. در
بارگذاری...
اجراییه ورقه ای رسمی است که به صورت قانونی در مراجع قضایی یا اداری تهیه و تنظیم و برای اجرای حکم صادر می شود و باید تا زمان مشخص شده اجرا شود. سه نوع اجراییه وجود دارد : ۱) اجراییه دادگاه ۲) مالیاتی ۳) ثبتی
در این ورق نام و نام خانوادگی، محل اقامت طرفین، مشخصات حکم و موضوع آن همچنین پرداخت حق الاجرا بر عهده محکوم علیه می باشد ذکر شده است و رئیس دادگاه و مدیر دفتر آن را امضا و مهر نموده و برای ابلاغ فرستاده می شود .
مطابق ماده ۲ قانون صدور چک ، شرط اولیه و اساسی وصول چک به شیوه ثبتی ، این است که چک باید عهده یکی از بانک های مجاز کشور صادر شده باشد . یعنی تنها چک هایی را می توان به شیوه ثبتی وصول نمود که وجه چک توسط بانک پرداخت شود ؛ نه موسسات مالی اعتباری و صندوق های قرض الحسنه .
صدور اجراییه برای وصول چک به شیوه ثبتی ، مدارک زیر را لازم دارد :
مدارک فوق را بایستی به اداره ثبت اسناد محلی که بانک صادر کننده گواهی عدم پرداخت در آن قرار دارد ارائه نمود . به محض آن که برای چک اجراییه صادر شد ، این اجراییه به بدهکار ابلاغ می شود و او را موظف می کند ظرف مدت ۱۰ روز نسبت به پرداخت مبلغ مندرج در چک ، فراهم نمودن ترتیبات پرداخت و یا معرفی اموال اقدام نماید . در صورتی که صادر کننده ظرف مدت ۱۰ روز اقدامات لازم را انجام ندهد ، دارنده چک می تواند تقاضای توقیف اموال صادرکننده چکرا به اداره ثبت ارایه نماید.
برای وصول مهریه از طریق اداره ثبت مراحل زیر باید طی شود:
الف- درخواست ذی نفع
صدور اجرائیه با تقاضای ذی نفع است. این درخواست الزاما باید “کتبی” باشد به علاوه،فرم این درخواست از طریق سازمان ثبت اسناد و املاک تهیه و در اختیار دفاتر ازدواج قرار می گیرد، به عمل می آید. منظور از ذی نفع، زوجه یا وکیل وی و قیم او حسب مورد است. ارائه وکالت نامه و قیم نامه در فرض اخیر لازم است.
ب- مندرجات تقاضانامه
مطابق ماده ۳ آیین نامه مذکور تقاضای صدور اجرائیه (مهریه) طبق فرم مخصوص تنظیم می شود و باید شامل نکات زیر باشد:
شرایط صدور اجرائیه
الف- مطالبه مهریه به موجب سند رسمی باشد.
سند ازدواجی که مطابق مقررات مورد نظر تنظیم شده باشد “رسمی” شناخته می شود و سایر اوراقی که توسط خانواده ها طبق عرف تنظیم می شود اعتباری در این زمینه ندارد.
همچنین در نکاح موقت ورقه ای را که سردفتر تحت عنوان نکاح منقطع (صیغه نامه) تنظیم می کند، سند رسمی شناخته نمی شود. در فرض اخیر زوجه می تواند جهت مطالبه مهریه فقط به دادگاه خانواده مراجعه کند.
ب- منجز بودن مهریه و تعهدات
به دلالت تبصره ۲ ماده ۵ همان آیین نامه، صدور ورقه اجرائیه نسبت به تعهداتی که در سند منجزا قید شده باشد، امکان پذیر است. منظور از منجز بودن این است که مهریه معلق نباشد.
ج- مهریه و اجرای تعهد موجل نباشد.
در خصوص وصول مهریه چند فرض پیش بینی می شود: حال، موجل، عندالمطالبه و عندالاستطاعه. مهریه در صورتی موجل است که برای پرداخت آن مدتی مقرر شود. به طور مثال چنانچه زمان وقوع عقد نکاح سال ۱۳۹۲ باشد و زمان پرداخت مهر سال ۱۳۹۵ تعیین شده باشد یا اینکه به صورت اقساط سالانه تعیین و مقرر شده باشد که در این صورت، قبل از فرارسیدن مدت، زوجه حق مطالبه نخواهد داشت. در صورتی که مدتی برای پرداخت معین نشده باشد مهریه “حال” محسوب می شود و قید عندالمطالبه آن را از حال بودن خارج نمی کند.
تکالیف سردفتر
وفق ماده ۵ آیین نامه یاد شده سردفتر با احراز هویت درخواست کننده و احراز صلاحیت خود موظف به انجام موارد زیر است:
ابلاغ اجرائیه و ترتیب اجرا
اجرا پس از وصول اجرائیه، باید آن را در دفاترلازم وارد و پروند برای آن تنظیم و نام مامور ابلاغ را در آن نوشته و جهت ابلاغ به مامور تسلیم کند. مامور اجرا طبق ضوابط جاری، اجرائیه را به زوج یا ضامن ابلاغ می کند. از تاریخ ابلاغ اجرائیه، زوج یا ضامن باید ظرف ده روز دین را بپردازد یا ترتیبی برای پرداخت دین خود بدهد یا مالی معرفی کند که اجرای سند را میسر کند. ابلاغ اجرائیه تقاضای تامین طلب خود را از اموال زوج یا ضامن کند. در این صورت، اجرا معادل طلب زوجه را از اموال نامبردگان بازداشت می کند. در صورتی که زوج مهریه را پرداخت نکند، اموال بازداشتی از طریق مزایده به فروش رسیده و مطالبات زوجه پرداخت می شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید از کارشناسان سایت نمونه مشاوره حقوقی رایگان اجراییه را بگیرید. کارشناسان ما با بهترین وکیل اجراییه در تهران به سوالات شما عزیزان پیرامون اجراییه و مراحل صدور آن پاسخ می دهند.
همچنین شما میتوانید پرونده اجراییه خود را در اختیار وکلای متخصص ما قرار دهید تا بتوانید بهترین نتیجه ممکن را کسب نمائید و در وقت خود صرفه جویی کنید.
شما عزیزان میتوانید جهت مشاهده تماس با ما روی نوشته کلیک نمایید.
مدت زمان اجراییه برای هر موضوع از پرونده متقییر می باشد. به طور مثال زمان صدور اجراییه مهریه با صدور اجراییه چک بلامحل متفاوت است.
با داشتن بهترین وکیل در تهران میتوانید مدت زمان انجام کار را کوتاه کنید و در وقت خود صرفه جویی نمائید.
مدارک مورد نیاز جهت صدور اجراییه برای هر موضوع متفاوت می باشد. داشتن کارت ملی و شناسنامه الزامی است.
سی درصد اجاره بهای یک ماه
(بند ماده ۳ قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین)
شما می توانید پس از صدور اجراییه دادخواست اعسار را ارئه دهید.
اجراییه درخواست اجرای مفاد حکم قطعی است. یعنی محکوم علیه پس از صدور حکم حق اعتراض دارد ولی رای یا حکم قطعی تصمیم نهایی دادگاهمی باشد که دیگر قابل اعتراض یا تجدید نظر نیست.
یعنی پنج درصد مبلغ محکومٌ به که جهت اجرای حکم بعد از اجرا از محکوم علیه وصول می شود. (به ماده ۱۵۸ قانون اجرای احکام مدنی مراجعه شود)
صدور اجراییه چیست؟ قصد داریم به طور مختصر به صدور اجراییه که در مراحل آخر دادگاه انجام می شود بپردازیم. در
دادگاه صالح مالی یا غیر مالی بودن دعوای ابطال، چه تفاوتی را در شیوه ی درخواست ابطال اجراییه ایجاد می کند؟
مطالبه مهریه برای مطالبه مهریه و در نهایت صدور اجراییه مهریه دو روش وجود دارد. یکی از روش هایی که باب
اهمیت اجرای احکام در این مقاله توضیحات کاملی در مورد نحوه اجرای احکام کیفری بعد از صدور اجراییه داده شده است.
احکام مالی در این مقاله می خواهیم ببینیم بعد از صدور اجراییه، احکام مالی به چه شکل به مرحله ی اجرا
اجراییه چیست؟ سوالاتی که ممکن است پیش آید این است که چه بند و تبصره هایی در خصوص قوانین صدور اجراییه