بهترین وکیل برای اجرت المثل | مشاوره حقوقی رایگان اجرت المثل | وکیل اجرت المثل در تهران

اجرت المثل | راهکارهای دریافت اجرت المثل

اجرت المثل ایام زناشویی طبق تبصره ماده ۳۳۶ از قانون مدنی مقرر می دارد:

اگر زن در طول زندگی مشترک و در خانه همسر خود، کاری انجام دهد که موظف به انجام آن نیست، مستحق پاداشی است که به آن اجرت‌المثل گفته می‌شود. چنانچه زوجه کارهایی را که شرعاً به عهده وی نبوده و عرفاً برای آن کار اجرت تعلق می گیرد، به دستور زوج و با عدم قصد تبرّع انجام داده باشد و برای دادگاه نیز ثابت شود، دادگاه اجرت المثل کارهای انجام گرفته را با جلب نظر کارشناس دادگستری محاسبه و به پرداخت آن حکم می نماید.
مطالبه اجرت المثل ایام زناشویی با تقدیم دادخواست از جانب زوجه به دادگاه خانواده بعمل می آید. همچنین زمانی که پرونده ها به خواسته طلاق در دادگاه مطرح باشد؛ دادگاه ضمن رأی خود باید تکلیف اجرت المثل ایام زناشویی را تعیین نماید.

شرایط پرداخت اجرت‌المثل

برای پرداخت اجرت‌المثل، شرایطی لازم است؛ از جمله اینکه طلاق به درخواست زوجه نباشد؛ طلاق به دلیل تخلف زن از وظایف زناشویی و سوء اخلاق او نباشد و انجام کارهای منزل شرعاً به عهده زوجه نبوده باشد مثل شستن ظروف و لباس‌ها و پخت و پز.
همچنین انجام کارها به دستور زوج با درخواست او باشد و زن برای انجام کارها قصد تبرع نداشته باشد؛ یعنی به خاطر رضای خدا کاری انجام نداده باشد. اگرچه واقعیت این است که زنان غالباً امور خانه را به قصد تبرع انجام می‌دهند و اگر این امر بر دادگاه ثابت شود، زن مستحق اجرت‌المثل نخواهد بود. دادگاه زمانی اجرت‌المثل را مورد حکم قرار می‌دهد که توافق دیگری در خصوص امور مالی میان زن و شوهر نباشد چرا که اگر توافقی باشد باید طبق آن عمل شود.

قوانین مربوط به اجرت المثل

زوجه می تواند با استناد به مواد ۳۳۶ قانون مدنی و بند الف تبصره ۶ ماده واحده قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق، در صورت وجود شرایط زیر اجرت المثل ایام زوجیت را از شوهرخود مطالبه کند. اگر در ضمن عقد شرط مالی در مورد کارهای زوجه در امر خانه داری وجود داشته باشد، مثلا مبلغ معینی به عنوان اجرت برای زن در قبال کارهای خانه پیش بینی شده باشد، نوبت به پرداخت اجرت المثل نمی رسد. در صورت وجودچنین شرطی، مفاد همان شرط اجرا می شود.

اگر زوجه قصد کرده باشد که وظایف مربوط به خانه داری را به صورت رایگان انجام دهد، بعدها نمی تواند تقاضای اجرت المثل کند. البته اگر زوجه در انجام کارهای خانه داری از ابتدا قصد و نیت تبرع و به اصطلاح رایگان داشته باشد نمی تواند اجرت المثل ایام زوجیت بگیرد اما در این شرایط نوبت به مطالبه «نحله» می رسد. درخواست طلاق نباید از سوی زوجه باشد و باید شوهر قصد طلاق داشته باشد. البته اگر تقاضای طلاق که از سوی زوج شده است، ناشی از تخلف زن از وظایف همسری یا سوء اخلاق و رفتار زوجه باشد، در این صورت نیز اجرت المثل به زوجه تعلق نمی گیرد.

مزایای داشتن بهترین وکیل در اجرت المثل

پس از تقدیم دادخواست مربوط به مطالبه اجرت المثل ایام زناشویی و تعیین وقت رسیدگی و تشکیل جلسه، دادگاه در صورت قوی بودن دلایل و قانع شدن به موضوع، با تعیین کارشناس دادگستری دستور تعیین میزان اجرت المثل را می دهد که وکلای باتجربه وکیل نمونه قادر خواهند بود به بهترین وجه در این زمینه شما را یاری نمایند.

در صورتیکه به مشاوره حقوقی رایگان با بهترین وکیل اجرت المثل و وکیل در تهران نیاز دارید به سایت وکیل نمونه قسمت تماس با ما مراجعه کرده یا روی نوشته کلیک نمائید.

مدارک لازم جهت اجرت المثل

  1. عقدنامه یا رونوشت محضر
  2. کپی کارت ملی و اصل
  3. کپی شناسنامه و اصل
  4. عکس

مدت زمان انجام کار

وکلای سایت وکیل نمونه تمامی اقدامات لازم را در کمترین زمان ممکن انجام میدهند و شما با داشتن بهترین وکیل اجرت المثل می توانید در وقت و هزینه خود صرفه جویی کنید. همچنین میتوانید برای مشاوره حقوقی رایگان با ما در تماس باشید . وکلای ما شما را به نحو احسن راهنمایی خواهند نمود.

3- پشتیبانی تا موفقیت!
۳- پشتیبانی تا موفقیت!
تا موفقیت پرونده , وکلای ما از شما پشتیبانی و حمایت خواهند کرد.
2- عقد قرار داد وکالت
۲- عقد قرار داد وکالت
دادخواست، شکواییه و لایحه را با بهترین وکیل تنظیم و ارجاع دهید.
1- مشاوره حضوری
۱- مشاوره حضوری
با بهترین وکیل در موضوع مربوطه مشاوره بگیرید.

۳,۶۵۹

پرونده های موفق

۱,۷۰۵

تعداد موکلین طرف قرارداد

۳,۸۹۵

پرونده های ثبت شده

۳۴

وکلای خبره

سوالات متداول

در صورتيکه مرد اجرت المثل همسرش را پرداخت نکند ميتواند او را طلاق دهد؟

خير مرد براي اينکه بتواند زن خود را طلاق دهد بايد تکليف تمامي حقوق زن را مشخص و پرداخت کند.

بنده دقيقا يك سال زندگي كردم، و در اولين سالگرد ازدواج مون توسط شوهرم رها شدم ! آيا مي تونم دادخواست اجرت المثل بدم ؟

اگر زوج خواست شما را طلاق بدهد دادگاه اجرت المثل را درنظر میگیرد وگرنه اقدامی ندارد.

بنده از شوهر خود جدا شدم آیا بعد از صدور حکم طلاق هم چنان امکان درخواست اجرت المثل برای من وجود دارد؟

بله بعد از صدور حکم طلاق نیز می توان اجرت المثل ایام زوجیت را مطرح کرد و محدودیتی وجود ندارد.

آيا اجرت المثل در صورت طلاق از طرف مرد به زن بايد پرداخت شود؟

بله در صورتيکه اثبات شود زن قصد تبرع و رايگان بودن نداشته باشد بايد اجرت المثل پرداخت شود.

در صورتيکه درخواست طلاق از طرف مرد به دليل ناشزه بودن زن باشد اجرت المثل به زن تعلق مي گيرد؟

اجرت المثل بابت کارهايي است که زن در منزل انجام ميدهد. در صورتيکه ثابت شود زن منزل را ترک کرده است به اندازه آن مدت اجرت المثل را هم نمي تواند مطالبه کند.

بیش از ۱۵۰۰ نوع فرم ، دادخواست و قرارداد حقوقی را رایگان دریافت نمایید...

دنبال چه نوع فرمی هستید؟!...

فرم های قضایی

فرم های قضایی

اظهارنامه ها

اظهارنامه ها

لوایح قضایی

لوایح قضایی

شکواییه ها

شکواییه ها

دادخواست ها

دادخواست ها

مقالات و آموزش ها در این حوزه...