اجرت المثل ایام تصرف را چگونه محاسبه می کنند؟
اجرت المثل ایام تصرف اجرت المثل ایام تصرف را چگونه محاسبه و اجرا ی حکم می کنند؟ اگر کسی مالی دیگری
بارگذاری...
اجرت المثل ایام زناشویی طبق تبصره ماده ۳۳۶ از قانون مدنی مقرر می دارد:
اگر زن در طول زندگی مشترک و در خانه همسر خود، کاری انجام دهد که موظف به انجام آن نیست، مستحق پاداشی است که به آن اجرتالمثل گفته میشود. چنانچه زوجه کارهایی را که شرعاً به عهده وی نبوده و عرفاً برای آن کار اجرت تعلق می گیرد، به دستور زوج و با عدم قصد تبرّع انجام داده باشد و برای دادگاه نیز ثابت شود، دادگاه اجرت المثل کارهای انجام گرفته را با جلب نظر کارشناس دادگستری محاسبه و به پرداخت آن حکم می نماید.
مطالبه اجرت المثل ایام زناشویی با تقدیم دادخواست از جانب زوجه به دادگاه خانواده بعمل می آید. همچنین زمانی که پرونده ها به خواسته طلاق در دادگاه مطرح باشد؛ دادگاه ضمن رأی خود باید تکلیف اجرت المثل ایام زناشویی را تعیین نماید.
شرایط پرداخت اجرتالمثل
برای پرداخت اجرتالمثل، شرایطی لازم است؛ از جمله اینکه طلاق به درخواست زوجه نباشد؛ طلاق به دلیل تخلف زن از وظایف زناشویی و سوء اخلاق او نباشد و انجام کارهای منزل شرعاً به عهده زوجه نبوده باشد مثل شستن ظروف و لباسها و پخت و پز.
همچنین انجام کارها به دستور زوج با درخواست او باشد و زن برای انجام کارها قصد تبرع نداشته باشد؛ یعنی به خاطر رضای خدا کاری انجام نداده باشد. اگرچه واقعیت این است که زنان غالباً امور خانه را به قصد تبرع انجام میدهند و اگر این امر بر دادگاه ثابت شود، زن مستحق اجرتالمثل نخواهد بود. دادگاه زمانی اجرتالمثل را مورد حکم قرار میدهد که توافق دیگری در خصوص امور مالی میان زن و شوهر نباشد چرا که اگر توافقی باشد باید طبق آن عمل شود.
زوجه می تواند با استناد به مواد ۳۳۶ قانون مدنی و بند الف تبصره ۶ ماده واحده قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق، در صورت وجود شرایط زیر اجرت المثل ایام زوجیت را از شوهرخود مطالبه کند. اگر در ضمن عقد شرط مالی در مورد کارهای زوجه در امر خانه داری وجود داشته باشد، مثلا مبلغ معینی به عنوان اجرت برای زن در قبال کارهای خانه پیش بینی شده باشد، نوبت به پرداخت اجرت المثل نمی رسد. در صورت وجودچنین شرطی، مفاد همان شرط اجرا می شود.
اگر زوجه قصد کرده باشد که وظایف مربوط به خانه داری را به صورت رایگان انجام دهد، بعدها نمی تواند تقاضای اجرت المثل کند. البته اگر زوجه در انجام کارهای خانه داری از ابتدا قصد و نیت تبرع و به اصطلاح رایگان داشته باشد نمی تواند اجرت المثل ایام زوجیت بگیرد اما در این شرایط نوبت به مطالبه «نحله» می رسد. درخواست طلاق نباید از سوی زوجه باشد و باید شوهر قصد طلاق داشته باشد. البته اگر تقاضای طلاق که از سوی زوج شده است، ناشی از تخلف زن از وظایف همسری یا سوء اخلاق و رفتار زوجه باشد، در این صورت نیز اجرت المثل به زوجه تعلق نمی گیرد.
پس از تقدیم دادخواست مربوط به مطالبه اجرت المثل ایام زناشویی و تعیین وقت رسیدگی و تشکیل جلسه، دادگاه در صورت قوی بودن دلایل و قانع شدن به موضوع، با تعیین کارشناس دادگستری دستور تعیین میزان اجرت المثل را می دهد که وکلای باتجربه وکیل نمونه قادر خواهند بود به بهترین وجه در این زمینه شما را یاری نمایند.
وکلای سایت وکیل نمونه تمامی اقدامات لازم را در کمترین زمان ممکن انجام میدهند و شما با داشتن بهترین وکیل اجرت المثل می توانید در وقت و هزینه خود صرفه جویی کنید. همچنین میتوانید برای مشاوره حقوقی رایگان با ما در تماس باشید . وکلای ما شما را به نحو احسن راهنمایی خواهند نمود.
خير مرد براي اينکه بتواند زن خود را طلاق دهد بايد تکليف تمامي حقوق زن را مشخص و پرداخت کند.
اگر زوج خواست شما را طلاق بدهد دادگاه اجرت المثل را درنظر میگیرد وگرنه اقدامی ندارد.
بله بعد از صدور حکم طلاق نیز می توان اجرت المثل ایام زوجیت را مطرح کرد و محدودیتی وجود ندارد.
بله در صورتيکه اثبات شود زن قصد تبرع و رايگان بودن نداشته باشد بايد اجرت المثل پرداخت شود.
اجرت المثل بابت کارهايي است که زن در منزل انجام ميدهد. در صورتيکه ثابت شود زن منزل را ترک کرده است به اندازه آن مدت اجرت المثل را هم نمي تواند مطالبه کند.
اجرت المثل ایام تصرف اجرت المثل ایام تصرف را چگونه محاسبه و اجرا ی حکم می کنند؟ اگر کسی مالی دیگری
اجرت المثل اجرت المثل از دو واژه اجرت و مثل تشکیل می شود. اجرت به معنای یک عمل در مقایسه با
قوانین اجرت المثل ایام تصرف: طبق قوانین اجرت المثل ایام تصرف کسی نباید متضرر شود. در اسلام بر عدم مزاحمت و
مطالبه اجرت المثل ایام تصرف مبانی حقوقی دعوای مطالبه اجرت المثل ایام تصرف در این موضوع بیان چند مفهوم ضروری است.
اجرت المثل ایام زوجیت اجرت المثل ایام زوجیت یکی از همان حقوق ویژه ای است که قانون اسلام و شرع برای
چه زنانی اجرت المثل بیشتری می گیرند؟ میزان اجرت المثل به ملاک های متفاوتی بستگی دارد. به طور مثال زنان شاغل
تفاوت نحله با اجرت المثل ایام زوجیت تفاوت نحله با اجرت المثل در چیست و در چه صورت به زوجه تعلق
اجرت المثل چیست اجرت المثل چیست و قوانین اجرت المثل ایام زو جیت چه میگوید؟ در این مقاله قصد داریم توضیحاتی
مطالبه اجرت المثل زوجیت با توجه تبصره ۶ قانون اصلاح مقررات یکی از دعاوی رایج در محاکم خانواده مسئله اجرت المثل
هبه چیست؟ هبه عقد یا قراردادی است که مالی را به صورت رایگان به دیگری می دهید. اینگونه می توان بیان
قوانین هبه در قانون مدنی هبه به معنای بخشیدن است، در این مقاله به طور کلی به قوانین هبه پرداخته ایم.