بهترین وکیل تخلیه اماکن تجاری و مسکونی | مشاوره حقوقی رایگان برای تخلیه اماکن تجاری و مسکونی | وکیل تخلیه اماکن تجاری و مسکونی در تهران

تخلیه اماکن تجاری و مسکونی

اجاره قراردادی است که طبق آن موجر(شخص که اجاره می دهد) بهره برداری از خانه یا ملک یا مغازه خود را در زمان معین و در ازای بها که به اصطلاح به آن کرایه گفته می شود، به مستاجر اجاره می دهد.پای دعوای تخلیه زمانی وسط کشیده می شود که موجر به دلیل پایان یافتن زمان اجاره و یا هر دلیل دیگری درخواست تخلیه ملک خود را می دهد.حال این املاک ممکن است املاک تجاری باشند.املاک تجاری به املاکی می گویند که جواز ساخت صادره از سوی شهرداری داشته باشد و افراد طبق قوانین کسب و کار در آن فعالیت کنند.تمام مستاجرین بعد از به پایان رسیدن زمان اجاره موظف هستند ملکی را که در اختیار آن ها قرار داده شد را تخلیه کرده و به موجر تحویل دهند.با تخلف از تعهدات هم خسارت های پیش بینی نشده برای مستاجر ایجاد می شود و هم موجر می تواند طبق قانون خسارت های عدم تخلیه را مطالبه کند.

قوانین تخلیه اماکن تجاری و مسکونی

  1. اجاره عقدی است که به موجب آن مستاجر مالک منافع عین مستاجره می شود.اجاره دهنده را موجر و اجاره کننده را مستاجر و مورد اجاره عین مستاجره می گویند.(ماده ۴۶۶ قانون مدنی)
  2. در قانون آمده است که مستاجر باید به گونه‌ای از خانه یا مغازه استفاده کند که خسارتی به آن وارد نشود در صورت ورود خسارت مستاجر باید خودش آنرا جبران کند.
  3. اگر مستاجر برای شغل خاصی مغازه را اجاره کرده باشد حق ندارد بدون موافقت موجر شغل خود را تغییر دهد؛ اگر موجر با تغییر شغل موافقت نکند می‌تواند قرارداد اجاره را فسخ کند.
  4. با توجه به حمایت قانونگذار از موجر، برابر قانون، شورای حل اختلاف موظف به رسیدگی به‌ دعاوی تخلیه اماکن مسکونی است و در این مورد  قانونگذار از موجران حمایت کرده است.
  5. املاکی که تا تاریخ ۲/۵/۱۳۵۶ براساس قرارداد رسمی یا عادی و حتی توافق شفاهی اجاره داده شده اند مشمول قانون روابط موجر و مستاجر سال ۱۳۵۶ هستند.
  6. املاکی که از تاریخ ۲/۵/۱۳۵۶ تا ۱۷/۶/۱۳۷۶ جهت کسب و کار و تجارت و به موجب سند رسمی اجاره داده شده باشند، در صورتی که مستاجر هیچگونه وجهی بابتسرقفلی به مالک نپرداخته باشد، مشمول ماده واحده قانون الحاق یک ماده به قانون روابط موجر و مستاجر می باشند.
  7. املاک تجاری که از تاریخ ۱۷/۶/۱۳۷۶ و به بعد اجاره داده شده باشند. مشمول قانون روابط موجر و مستاجر سال ۷۶ هستند. در مورد املاک تجاری مشمولقانون اجاره سال ۵۶ موجر نمی تواند مستاجر را به صرف انقضاء مدت اجاره وادار به تخلیه ملک کند، بلکه باید مبلغی را تحت عنوان حق کسب و پیشه به مستاجر بپردازد؛هر چند مستاجر قبلاً وجهی را تحت عنوان سرقفلی به موجر نپرداخته باشد. حتی ممکن است مبلغی که به عنوان حق کسب و پیشه به مستاجر پرداخت می شود چند برابر اجاره بهایی باشد که طی مدت اجاره، مستاجر به موجر پرداخت کرده است.
  8. طبق ماده واحده قانون الحاق یک ماده به قانون روابط موجر و مستاجر مصوب ۱۵/۸/۱۳۶۵ در مورد کلیه اماکن استیجاری که به وسیله سند رسمی و بدون دریافت سرقفلی یا مبلغ رهن، اجاره داده می شود، راس موعد مقرر می توان درخواست تخلیه کرد مگر این که قرارداد با توافق طرفین تمدید شده باشد.

در چه مواردی موجر پیش از فرا رسیدن موعد پایان قرارداد می توانید تخلیه ملک را از مستاجر بخواهد؟(املاک تجاری مشمول قانون اجاره ۵۶)

  1. اگر مستاجر به صورت کلی یا جزئی ملکی را که اجاره کرده است را خود به شخص دیگری اجاره دهد.در این مورد مستاجر فقط حق دریافت نیمی از سرقفلی را دارد.
  2. اگر اشتغال مستاجر به کسب کار خاصی در قرارداد ذکر شده باشد اما مستاجر برخلاف آن عمل کند.مثلا بیزینسی را قرارداد قید کرده باشد اما در ملک اجاره شده بیزینس دیگری انجام دهد.(البته اگر کار جدید عرفا با کار قبلی تشابهی نداشته باشد.
  3. اگر ملک اجاره شده نیاز به تعمیر و بازسازی داشته باشد و یا موجر قصد احداث ساختمان جدید را داشته باشد(باید مجوز شهرداری داشته باشد)در این مورد موجر ملزم به پرداخت حق کسب و پیشه به مستاجر می باشد.
  4. در صورتی که موجر خودش به ملک تجاری احتیاج داشته باشد و لزوم و ضرورت استفاده از آن را بتواند در دادگاه ثابت کند.
  5. مواردی که مستاجر می تواند صدور حکم به فسخ اجاره را از دادگاه درخواست کند:

(بند ۲ ماده ۱۲ قانون مدنی)

اگر در اثنای مدت اجاره عیبی در عین مستاجره حادث شود که آن را از قابلیت انتفاع خارج نموده و رفع عیب مقدور نباشد.

در بند ۲ فسخ اجاره بر مبنای عیب مورد اجاره منوط به تحقی شرایط زیر است:

  1. عیب چنان باشد که عین مستاجره را از قابلیت انتفاع خارج سازد.
  2. رفع عیب مقدور نباشد.
  3. در مواردی که مطابق شرایط اجاره حق فسخ مستاجر تحقق‌ یابد.
  4. در صورت فوت مستاجر در اثنا مدت اجاره و درخواست‌ فسخ اجاره از طرف کلیه ورثه‌.
  5. هرگاه مورد اجاره کلا یا جزئا در معرض خرابی بوده و قابل‌ تعمیر نباشد و یا برای بهداشت و سلامت مضر بوده و باید خراب‌ شود.
  6. هرگاه مستاجر به علت انقضای مدت اجاره یا در مواردی که به تقاضای او حکم فسخ اجاره صادر شده مورد اجاره را تخلیه کند و موجر از تحویل گرفتن آن امتناع کند مستاجر مکلف‌ است به وسیله اظهارنامه از موجر یا نماینده قانونی او تقاضا کند که‌ برای تحویل مورد اجاره حاضر شود.(ماده ۱۳)

مزایای داشتن وکیل در پرونده تخلیه اماکن تجاری و مسکونی

در پرونده های دعاوی تخلیه شما نیاز به مشورت با یک وکیل خبره و متخصص دارید.در موسسه ی حقوقی وکیل نمونه بهترین وکیل تخلیه اماکن تجاری و مسکونی را به خدمت بگیرید تا از مزایای قانونی برای تخلیه اماکن تجاری و مسکونی بهره مند شوید. پرونده ی دعاوی تخلیه یکی از درگیر کننده ترین پرونده هایی است که همه ی ما ممکن است با آن سروکار داشته باشیم. در اینجا شما با مشاوره حقوقی رایگان ما نکاتی که درمورد تخلیه اماکن لازم است را خواهید فهمید. ما در اینجا با بهره گیری از تخصص و اعتقاد به قوانین مدنی و حقوقی، بهترین وکیل در تهران را برای شما در نظر گرفته ایم.

مدت زمان انجام کار

پس از تقاضای تخلیه بر اساس قانون دادگاه ظرف یک هفته پرونده فوق را به شورای حل اختلاف می‌فرستد.

تخلیه ملک ظرف ده روز: طبق قانون اجرای احکام مدنی، محکوم علیه یا همان مستاجر ظرف ده روز مکلف است تا نسبت به تخلیه ی ملک اقدام کند. اگر تخلیه صورت نگرفت این کار به دستور دادگاه و با حضور ماموران اجرای احکام قضائی صورت می گیرد.

مدارک لازم جهت تخلیه اماکن تجاری و مسکونی

  1. مدارک شناسایی شامل شناسنامه و کارت ملی
  2. ارائه قرارداد اجاره برای تخلیه و سند مالکیت برای خلع ید الزامی است.
3- پشتیبانی تا موفقیت!
۳- پشتیبانی تا موفقیت!
تا موفقیت پرونده , وکلای ما از شما پشتیبانی و حمایت خواهند کرد.
2- عقد قرار داد وکالت
۲- عقد قرار داد وکالت
دادخواست، شکواییه و لایحه را با بهترین وکیل تنظیم و ارجاع دهید.
1- مشاوره حضوری
۱- مشاوره حضوری
با بهترین وکیل در موضوع مربوطه مشاوره بگیرید.

۳,۶۵۹

پرونده های موفق

۱,۷۰۵

تعداد موکلین طرف قرارداد

۳,۸۹۵

پرونده های ثبت شده

۳۴

وکلای خبره

سوالات متداول

تخلیه ملک استیجاری وقتی سند رسمی باشد، چگونه است؟

می توان به دفترخانه ای که قرارداد اجاره را تنظیم کرده است مراجعه کرد و تقاضای صدور اجراییه ی تخلیه ی ملک را داشت.در این صورت مستاجر تا ده روز حق اعتراض دارد.

تفاوت رسیدگی به تقاضای تخلیه در قراردادهایی که به صورت دستی و یا در آژانس املاک تهیه شده اند چیست؟

در خصوص قرار دادهای عادی تفاوتی بین آن ها نیست. اما باید توجه کرد که قرار داد تنظیم شده، باید دارای شرایط یک قرارداد قابل استناد باشد.

برای تخلیه فوری با کپی اجاره نامه هم می توان اقدام کرد؟

مشکلی برای این کار وجود ندارد مگر اینکه مستاجر بخواهد به آن ایراد بگیرد. در این صورت موجر می تواند از شورا تقاضا کند که بنگاه معاملات ملکی نسخه سوم را به شورا تسلیم کند و یا همان کپی را تایید کند.

آیا اجاره اماکن با کاربری تجاری و اداری هم مشمول مقررات تخلیه ی فوری می شوند؟

بله می شوند زیرا طبق ماده ی یک قانون روابط موجر و مستاجر سال ۷۶ همه ی محل هایی که استیجاری هستند با هر کاربری مشمول این قانون می شوند به شرط این که روابط استیجاری تابع قانون روابط موجر و مستاجر سال ۵۶ نباشد و دعوا راجب سرقفلی و حق کسب و پیشه نباشد.

بیش از ۱۵۰۰ نوع فرم ، دادخواست و قرارداد حقوقی را رایگان دریافت نمایید...

دنبال چه نوع فرمی هستید؟!...

فرم های قضایی

فرم های قضایی

اظهارنامه ها

اظهارنامه ها

لوایح قضایی

لوایح قضایی

شکواییه ها

شکواییه ها

دادخواست ها

دادخواست ها

مقالات و آموزش ها در این حوزه...

پست یافت نشد