تقسیم ترکه و تاثیر آن بر سهم الارث افراد
تقسیم ترکه چیست؟ پس از مرگ متوفی، مباحث مربوط به تقسیم ترکه و سهم الارث ورثه آغاز می شود. این که
بارگذاری...
به اموال و حقوق بر جای مانده از میت که قابل انتقال به دیگری باشد، ترکه می گویند مانند حق خیار، حق شفعه و حق قصاص (در مقاله ها به توضیح آنها می پردازیم).
در زمان فوت شخص مفهوم ترکه به وجود می آید و وارثین به حکم قانون ناچار به شراکت اجباری می شوند. با تقسیم ترکه این شراکت از بین می رود و هر یک از وراث سهم خود را می گیرد اما باید توجه داشت که ابتدا باید بخش منفی ترکه( وصایا، بدهی ها و دیون و…)تسویه شود.
اموال موجود متوفی اعم از منقول و یا غیر منقول جزء ترکه محسوب می شود همچنین اگر متوفی سبب تملیک مال را در زمان حیات ایجاد کرده باشد و آن مال پس از موت موجود شود، (مثلا قرعه کشی بانک)این اموال نیز جزء ترکه می باشد.
ماده ۳۰۰- در صورت تعدد ورثه هر یک از آنها میتوانند از دادگاه درخواست تقسیم سهم خود را از سهم سایر ورثه بخواهند.
ماده ۳۰۱- ولی و وصی و قیم هر وارثی که محجور باشد و امین غائب و جنین و کسی که سهمالارث بعضی از ورثه به او منتقل شده است و همچنین موصی له و وصی راجع به موصی به، در صورتی که وصیت به جزء مشاع از ترکه شده باشد حق درخواست تقسیم را دارند.
ماده ۳۰۲- نسبت به درخواست تقسیم مرور زمان جاری نیست و کسانی که ذیحق درخواست تقسیم همه وقت میتوانند این درخواست را بنمایند.
ماده ۳۰۳- هر گاه یکی از ورثه متوفی غایب مفقودالاثری باشد که وکیل نداشته و درخواست تقسیم اموال متوفی بشود بدواً برای غائب امین معین میشود و بعد تقسیم به عمل میآید.
ماده ۳۰۴- درخواست تقسیم باید کتبی و مشتمل بر امور زیر باشد:
ماده ۳۰۵- پس از وصول درخواست، هر گاه دادگاه محتاج به توضیحاتی باشد درخواست کننده را احضار نموده و توضیحاتی که لازم است از او میخواهد.
ماده ۳۰۶- دادگاه برای رسیدگی به موضوع درخواست تعیین جلسه نموده و درخواست کننده و اشخاص ذی نفع را احضار مینماید.
ماده ۳۰۷- درخواست کننده تقسیم میتواند زمینههائی برای تقسیم ترکه تهیه نموده و به دادگاه تسلیم نماید در این صورت مراتب در احضاریه نوشته شده و تذکر داده میشود که مراجعه به زمینههای نامبرده در دفتر دادگاه مانعی ندارد.
ماده ۳۰۸- وقت رسیدگی باید طوری معین شود که فاصله بین ابلاغ احضاریه و روز دادرسی کمتر از ده روز نباشد.
ماده ۳۰۹- اشخاص ذی نفع میتوانند در دادگاه حاضر شده به تراضی قراری راجع به مقدمات تقسیم یا طرز تقسیم اموال بگذارند. در این صورت دادگاه صورت مجلسی مشتمل بر قرارداد نامبرده تنظیم مینماید.
با وجود بهترین وکیل تقسیم ترکه دیگر نیازی به حضور شما در دادگاه نیست و یک وکیل متخصص امور مرتبط با ارث شما را برعهده می گیرد. همچنین شاید به دلیل عدم آشنایی و تسلط شما به مواد موجود در حقوق مدنی با وجود صرف وقت و هزینه گزافی پرونده به ضرر شما خاتمه یابد اما با وجود بهترین وکیل نگران این موضوع نباشید و در هزینه و وقتتان صرفه جویی کنید. به علاوه بهترین وکیل تقسیم ترکه می تواند در صورت لزوم اقدام به توقیف اموال و اعمال خواسته کند. شما می توانید از مشاوره های حقوقی رایگان نیز بهره برده و اطلاعاتتان را در جهت دستیابی هرچه سریعتر به مقصود افزایش دهید.
مطمنا می دانید که تعیین زمان دقیق برای یک پروسه قضایی ممکن نیست. در تقسیم ترکه اگر مال قابل تقسیم نباشد، به دستور دادگاه دستور فروش مال مشاعی صادر می شود و اموال متوفی به مزایده گذاشته می شود و پس از آن سهم هر یک از وراث به صندوق دادگستری واریز می شود.
از لحاظ حقوقی مهر و موم ترکه عبارت است از اقدامی که توسط مراجع قضایی یا حتی یکی از اعضای ورثه صورت می گیرد تا از هر گونه دخل و تصرف در ترکه جلوگیری شود.
بله، فقط اعضای ورثه حق رفع آن را دارند و به دو صورت درخواست تنظیم ریز ترکه و بدون درخواست تنظیم ریز ترکه صورت می پذیرد.
وراث و نمایندگان قانونی آنها و وصی می توانند برای تعیین میزان و مقدار ترکه، تحریر ترکه را از مقام قضایی درخواست کنند.
در این موارد مدیر ترکه تعیین می گردد. اگر تا مدت ۱۰ سال وراث متوفی حاضر شود، ترکه به او تعلق می گیرد و پس از این مدت هیچ ادعایی در خصوص ترکه مورد قبول واقع نمی باشد.
اگر دفاتر خدمات الکترونیک قضایی در حوزه قضایی آخرین اقامتگاه متوفی دایر باشد، درخواست خود را در دفتر مزبور ثبت نمایید تا به دادگاه صالح ارجاع داده شود.
تقسیم ترکه چیست؟ پس از مرگ متوفی، مباحث مربوط به تقسیم ترکه و سهم الارث ورثه آغاز می شود. این که