قوانین حضانت فرزندان چه می گوید؟
قوانین حضانت فرزند: در این مقاله قصد داریم به تمامی قوانین حضانت فرزند بپردازیم. ماده قانون مدنی ۱۱۶۸ نگهداری اطفال هم
بارگذاری...
حضانت به معنای نگهداری و مراقبت از فرزندان می باشد. والدین مستلزم به حضانت فرزند یا فرزندان خود بوده و تعلیم و تربیت فرزندان برعهده ی آن ها می باشد. قابل توجه است که از جنبه ی قانونی در بحث حضانت، پرورش جسمی اهمیت بیشتری نسبت به تربیت و تعلیم فرزند دارد.
حضانت با ولایت متفاوت بوده و ولایت و اداره ی امور به عهده ی پدر و بعد از آن پدربزرگ می باشد. سن حضانت برای پسران تا ۱۵ سالگی و برای دختران تا ۹ سالگی است که هفت سال اول بر عهده ی مادر بوده و بعد از آن تا رسیدن به سن مذکور بر عهده ی پدر می باشد. استثنائاتی نیز وجود دارد که حضانت فرزند را قبل از هفت سالگی بر عهده ی پدر قرار دهد مثل جنون مادر و یا ازدواج مجدد وی که حضانت وی را سلب کرده و به عهده ی پدر قرار می دهد.
مطابق ماده ۱۱۷۱ قانون مدنی در صورت فوت یکی از پدر یا مادر حضانت با دیگری است.
ماده ی ۴۳ قانون حمایت از خانواده مقرر کرده است که حضانت فرزند بعد از فوت پدر بر عهده ی مادر می باشد. مگر اینکه دادگاه با تقاضای ولی قهری یا دادستان، حضانت فرزند که بر عهده ی مادر می باشد را به صلاح فرزند نداند. اگر پدر و مادر طلاق نگرفته باشند و جدا از یکدیگر زندگی کنند هم مطابق ماده ی ۱۱۶۹ قانون مدنی مادر تا هفت سالگی اولویت دارد. در برخی موارد خود زن و مرد با یکدیگر توافق می کنند که حضانت فرزند برعهده ی کدام یک از آن ها باشد.
طبق ماده ی ۴۱ قانون حمایت از خانواده دادگاه حق این را دارد که اگر حضانت پدر و یا مادر طبق توافق زوجین برخلاف مصلحت فرزند باشد، برخلاف توافق آن ها عمل کند. فقط و فقط در صورت اثبات صلاحیت پدر و یا مادر(طبق توافق)حکم حضانت فرزند به اجرا درخواهد آمد.
در ماده ی ۱۱۷۳ قانون مدنی در اثر عدم مواظبت یا انحطاط اخلاقی پدر یا مادری که طفل تحت حضانت اوست، صحت جسمانی و یا تربیت اخلاقی طفل در معرض خطر باشد،دادگاه می تواند به درخواست نزدیکان طفل یا قیم طفل و یا رئیس حوزه ی قضایی هر تصمیمی را که برای حضانت طفل مقتضی بداند, اتخاذ کند. مواردی همچون اعتیاد به مواد مخدر و الکل، فساد و فحشا، ابتلا به بیماری های روانی و…
داشتن بهترین وکیل حضانت از تیم وکیل نمونه دارای مزایای بسیاری است از جمله:
برای مشاوره حقوقی رایگان ، داشتن وکیل در تهران و جهت تماس با ما روی نوشته کلیک نمائید.
اگر مراحل حضانت توسط وکیل صورت گیرد مدت زمان آن به مراتب کمتر می شود. وکلای موسسه حقوقی وکیل نمونه در کمترین زمان ممکن اقدامات لازم را برای حضانت فرزندان شما انجام می دهند.
تفاوتی ندارد که طفل قبل از طلاق به دنیا آمده باشد یا بعد از طلاق. طبق ماده ۱۱۶۹ اصلاحی قانون مدنی، حضانت طفل تا هفت سالگی بر عهده ی مادر و بعد از بر عهده ی پدر است.
دیه ی مادر به قیم فرزند داده خواهد شد زیرا حضانت و خرج فرزند به عهده ی اوست اما بعد از رسیدن به سن قانونی به خود فرزند داده خواهد شد.
تا حدودی بله حضانت به معنی نگهداری و سرپرستی است و مسائل مهمی همچون ازدواج و خروج فرزند از کشور، تصمیم گیری برعهده ی پدر و جد پدری است.
همه ی جرایم یکسان نیست. برخی جرایم به جامعه آسیب می زنند اما تاثیری بر خانواده و محیط آن ندارند مانند کشیدن چک بی محل و یا بدهکاری مالی.
اگر به علت مشکل روانی و یا هر چیز دیگر پدر برای سلامتی و آسایش فرزندان یک خطر به حساب بیاید، صلاحیت حضانت از او سلب می شود.
سازمان بهزیستی کشور حمایت از فرزندان بد سرپرست را بر عهده دارد.
قوانین حضانت فرزند: در این مقاله قصد داریم به تمامی قوانین حضانت فرزند بپردازیم. ماده قانون مدنی ۱۱۶۸ نگهداری اطفال هم
حق حضانت فرزند با کیست؟ در این مقاله به حق حضانت فرزند بر عهده کدام یک از والدین است پرداخته ایم
حضانت فرزند در صورت زندانی بودن پدر در این مقاله می خواهیم بداینم حضانت فرزند در صورت زندانی بودن پدر با
حضانت فرزند بدون طلاق سوالی که اغلب برای والدین پیش میآید این است که حضانت فرزند قبل از طلاق بر عهده
حضانت فرزند بعد از ازدواج مادر حضانت یک حق و تکلیف برای پدر و مادر نسبت به فرزندان است. ممکن است
تفاوت قیمومت با حضانت تفاوت قیمومت با حضانت در چیست؟ دو موضوع قیمومت و حضانت در معنا و شرایط با هم