دعوای تخلیه ید علیه مستاجر
دعوای خلع ید علیه مستاجر این نوشته در خصوص دعوای تخلیه ید علیه مستاجر است همانطور که می دانیم دعوای خلع
بارگذاری...
خلع ید یک دعوای حقوقی است در مورد اموال غیر منقولی مانند خانه، زمین، باغ، آپارتمان که در آن امکان شکایت کیفری وجود ندارد و مالک، با تقدیم دادخواست خلع ید به مراجع قضائی از دادگاه می خواهد روند تصرف غیر مجاز متصرف را پایان ببخشد و ملک او را از تصرف خارج کرده و به او تحویل دهد.
برای طرح دعوی خلع ید، مالک باید دادخواست خلع ید علیه متصرف را به همراه سند مالکیت به دادگاه ارائه دهد. ولی در صورتیکه مالک سند مالکیت نداشته باشد ابتدا باید دعوی اثبات مالکیت طرح کند و بعد از اخذ رأی قطعی مالکیت ملک مورد تنازع، اقدام به طرح دعوی خلع ید نماید.
منشاء دعواي خلع يد غصب است و کاربرد آن برای زمانی است که هیچ قراردادی بین مالک و متصرف وجود ندارد و یا تاریخ قرارداد به پایان رسیده و یا به هر علتی قرارداد فاقد اعتباراست و شخص ملک را غصب کرده است. مثلا قرارداد مستاجر به اتمام رسیده ولی ملک را تخلیه نمیکند در این صورت مالک باید طرح دعوی تخلیه ید کند. تا حکم تخلیه مستاجر را بگیرد.
در ملکی که چند مالک دارد نیز می توان علیه مالک دیگر یا متصرف ثالث طرح دعوی خلع ید نمود. بدین گونه که در ملک شراکتی، ماده ۴۳ قانون اجرای احکام مدنی تصریح کرده که زمانی که حکم خلع ید علیه متصرف ملک مشاع صادر میشود از کل ملک خلع ید صورت می پذیرد و تصرف شریکی که حکم به نفع او صادر شده تابع قوانین املاک مشاعی است، یعنی برای تصرف نیاز به اذن تمام شرکا دارد.
ماده ۴۳ قانون اجرای احکام مدنی: در مواردی که حکم خلع ید علیه متصرف ملک مشاع به نفع مالک قسمتی از ملک مشاع صادر شده باشد از تمام ملک خلع ید میشود، ولی تصرف محکومله در ملک خلع ید شده مشمول مقررات املاک مشاعی است.
ماده ۴۳ قانون اجرای احکام مدنی: در مواردی که حکم خلع ید علیه متصرف ملک مشاع به نفع مالک قسمتی از ملک مشاع صادر شده باشد از تمام ملک خلع ید میشود، ولی تصرف محکومله در ملک خلع ید شده مشمول مقررات املاک مشاعی است.
مطابق با ماده۱۲ قانون آئین دادرسی مدنی دعاوی مربوط به اموال غیرمنقول اعم از دعاوی مالکیت ، مزاحمت ،ممانعت از حق ، تصرف عدوانی و سایر حقوق راجع به آن در دادگاهی اقامه می شود که مال غیر منقول در حوزه آن واقع است ، اگرچه خوانده در آن حوزه مقیم نباشد.
به دلیل تخصصی بودن دعاوی ملکی، وجود بهترین وکیل خلع ید و با تجربه میتواند به اشخاص در باز پس گیری و احقاق حق و حقوق موثر، کاهش زمان مراحل رسیدگی به طرح دعوی خلع ید ، عدم نیاز به حضور خواهان در طی فرایند رسیدگی به پرونده ، ارائه بهترین دفاعیه از پرونده در دادگاه از وکلای با تجربه دادگستری استفاده کرد. و توصیه میشود که از انجام کارهای خودسرانه برای حل اینگونه از مشکلات خودداری شود. چون ممکن است افراد بدون داشتن آگاهی کافی از قوانین و حق و حقوق خود کارهایی انجام دهند که به ضرر آنها تمام شده و راه برگشتی برای باز پس گیری و رفع مشکلات بین طرفین باقی نگذارند. بنابراین بهتر است برای انجام امور حقوقی و ملکی حتما با یک وکیل ملکی مجرب و کاربلد مشورت کنید تا با برنامه ریزی و اصول قانونی مسیر قانونی طی شود.
چون خلع ید به عوامل مختلفی در پرونده بستگی دارد، بنابراین برای پرونده های خلع ید زمان مشخصی وجود ندارد. شما با داشتن بهترین وکیل خلع ید میتوانید زمان رسیدگی به پرونده را کاهش دهید.
خیر، برای ارائه دادخواست خلع ید ارائه اصل سند مالکیت الزامی می باشد
بله، به دلیل تنظیم دادخواست نیاز به هزینه های دادرسی خواهد داشت.
خیر، مزاحمت، ارتباطی با خلع ید ندارد و باید دادخواست مزاحمت و یا ممانعت از حق تنظیم گردد
خیر، در روابط موجر و مستاجر خلع ید معنایی ندارد و باید برای تخلیه ید با توجه به قرارداد اجاره اقدام کرد.
بعد از اخذ حکم خلع ید باید به اجرای احکام مراجعه کرده و تقاضای صدور اجرائیه نمود.
دعوای خلع ید علیه مستاجر این نوشته در خصوص دعوای تخلیه ید علیه مستاجر است همانطور که می دانیم دعوای خلع
اجرای حکم خلع ید اجرای حکم خلع ید چگونه است؟ چه مدارکی برای طرح دعوای آن مورد نیاز است؟ در این