قوانین تغییر نام و نام خانوادگی در شناسنامه
قوانین تغییر نام در این مقاله قصد داریم به قوانین تغییر نام و نام خانوادگی بپردازیم با ما همراه شوید. تبصره
بارگذاری...
از مشکلاتی که خصوصا برای متولدین دهه ۶۰ و ۷۰ شاهد آن هستیم تغییر نام وسن می باشد. اسم هایی که خانواده ها به اقتضای شرایط جوی و فرهنگی برای فرزندان خود انتخاب می کنند و اینک این اسم دلخواه و مورد پسند آنان نیست. تغییرنام های ممنوع و همچنین تصحیح اشتباه در ثبت اسم های شناسنامه ای مستقیما در صلاحیت هیئت حل اختلاف سازمان ثبت احوال است نیازی به تنظیم دادخواست برای دادگاه نیست .
اما در خصوص تغییر سن باید بدانید که ولادت رویدادی است که ثبت آن اجباری است و تاریخ آن در سند ثبت می شود اما در مواردی که در ادامه به شما خواهیم گفت می توان با داشتن شرایط آن نسبت به تغییر سن اقدام کرد.
قانون اصلاح قانون ثبت احوال مصوب ۱۳۵۵ میگوید که شناسنامه سندی است که هویت هر فرد را تعیین میکند بنابراین حفظ و حراست از اطلاعات آن موضوع بسیار مهمی است که باید مورد توجه قرار داد، بنابراین هر گونه تغییر در شناسنامه بدون طی مراحل قانونی جرم محسوب میشود.
ماده ۲۰ قانون ثبت احوال مقرر داشته انتخاب اسامی که موجب هتک حیثیت و مقدسات اسلامی باشند، عناوین کشوری یا لشکری و القاب، نام های زننده و مستهجن، نام های نامتناسب با جنس، نام های معرف صفات مذموم و مغایر با ارزش های والای انسانی، نام هایی که موجب تحقیر اشخاص می شود یا دارای معنای لغوی که در جامعه قابل پذیرش نباشد ممنوع و قانون تغییر آن ها را جایز دانسته است. همچنین در صورتی که شخصی معتقد باشد که نام کوچک او ، اسمی نیست که به آن علاقه دارد و همگان او را به اسم دیگری می شناسند و او را به آن نام، مخاطب قرار می دهند، با انجام تشریفات خاص قانونی ، می تواند اسم کوچک خود را تغییر دهد.
شرایط درخواست تغییرنام و سن به شرح زیر می باشد:
اشخاص بالای ۱۸ سال
افراد زیر ۱۸ سال که دارای حق رشد باشند.
پدر یا جد پدری به همراه شناسنامه خود جهت تغییر نام فرزندان کمتر از ۱۸ سال
سرپرست قانونی برای اراد صغیر با ارائه مدرک و مستندات
چه با داشتن وکیل و چه بدون آن شما می بایست با داشتن شناسنامه و کارت ملی به دفاترخدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنید و دادخواست تغییر نام و یا نام خانوادگی را تکمیل کنید اما مزایای داشتن بهترین وکیل در تغییر نام و تغییر سن این است که اگر دادخواست تغییر نام توسط وکیل در تهران یا دیگر مراکز ثبت احوال که شناسنامه شما از آنجا صادر شده تنظیم و تکمیل گردد دیگر نیازی به داشتن اصل شناسنامه و کارت ملی فرد متقاضی نخواهد بود همچنین دیگر نیازی به حضور شخص متقاضی نیز نخواهد بود و تمام مراحل از جمله ثبت دادخواست، پیگیری پرونده تا مرحله صدور حکم قطعی و اخذ گواهی قطعیت از دادگاه، توسط وکیل پایه یک دادگستری انجام خواهد گرفت.
جهت درخواست بهترین وکیل در تغییر نام و تغییر سن ، مشاوره حقوقی رایگان و تماس با ما روی نوشته کلیک نمائید.
مدارک لازم جهت تغییر نام:
مدارک لازم جهت تغییر سن:
داشتن وکیل خصوصا درحوزه تغییر اسم و سن شناسنامه ای روند انجام کار را تسریع می کند. بنابراین با برگزیدن بهترین وکیل مدت زمان رسیدگی به این پرونده به طور چشمگیری کاهش میابد.
قانون حفظ اعتبار اسناد سجلی مصوب ۱۳۶۷ بیان دارد که “تغییر تاریخ تولد اشخاص ممنوع است”
تبصره: صاحب شناسنامه تنها یکبار در طول عمر و در صورتیکه اختلاف سن واقعی با سن مندرج در اسناد سجلی به تشخیص کمیسیون ذیربط بیش از پنج سال باشد می تواند سن خود را اصلاح نماید.
ترک تابعیت، فوت دارنده شناسنامه، رای قطعی دادگاه در خصوص ابطال شناسنامه
بله چنانچه به سن ۱۸ سال رسیده باشید می توانید ضمن مراجعه به دادگاه برای تغییر نام خانوادگی خود اقدام کنید.
ماشاءاله برای اناث و یا انتخاب نام اشرف و یا اکرم برای افراد ذکور
شما میتوانید به دادگاه مراجعه کرده و در صورتیکه یکی از بستگان درجه ی یک مثل برادر و اقوام درجه ی دوم شما کلمه ی سید را دارند با اثبات در دادگاه برای ثبت احوال حکم بگیرید.
قوانین تغییر نام در این مقاله قصد داریم به قوانین تغییر نام و نام خانوادگی بپردازیم با ما همراه شوید. تبصره
تغییر نام در شناسنامه تغییر نام در شناسنامه با تصویب سازمان ثبت احوال کشور انجام می شود. در مواردی افراد به