با انواع سرقت آشنا شوید
تعریف سرقت و انواع آن: در این نوشته قصد داریم در مورد انواع سرقت و تعریف آن را مورد بررسی قرار
بارگذاری...
سرقت در قانون مجازات اسلامی به معنی ” ربودن مال متعلق به غیر است.”سرقت از جرایم مهمی است که امنیت اجتماعی و عمومی جامعه را تهدید می کند. انواع سرقت باعث هرج و مرج در روابط اجتماعی و تقویت بی نظمی در جامعه می شود.
انواع سرقت عبارتند از سرقت تعزیری، سرقت حدی، سرقت مسلحانه، سرقت مشدد و … .
سرقت از باسابقه ترین جرائم بشری می باشد. عوامل اقتصادی و نابرابری در آمدی باعث جرائمی مانند سرقت ، جرائم خشن ، جرائم مرتبط با مواد و خودکشی می شود.
در حقوق جزای اسلامی برای از بین بردن این جرم ، مجازات سختی در نظر گرفته شده است تا از افزایش این جرم جلوگیری کند.
سرقت بر حسب نوع میزان مجازات و ماهیت آن به اشکال مختلف تقسیم دسته بندی شده است :
۱ – سرقت تعزیری
۲ – سرقت حدی
۱ – سرقت تعزیری : اگر سرقتی یکی از شرایط اختصاصی سرقت حدّی را نداشته باشد، این نوع سرقت به عنوان سرقت تعزیری شناخته می شود که مجازات آن یا حبس است و یا شلاق. هر یک از این سرقتهای تعزیری بایستی در قالب یکی از مواد ۶۵۱ تا ۶۶۷ نمود پیدا کند.
سرقت تعزیری به سرقتی گفته می شود که سارق شرایط اجرای حد را ندارد و بر همین اساس حاکم یا قاضی دادگاه آن را تعزیر خواهند کرد. بنابراین هر سرقتی تعزیری است، مگر اینکه حدی بودن آن ثابت شود.
۲- سرقت حدی نیز در قانون مجازات اسلامی با تحقق شرایط احصا شده در قانون قابل تحقق می باشد و شرایط آن در ماده ۲۶۸ این قانون ذکر شده است.
بر اساس ماده ۶۵۲ مجازات قانون اسلامی اگر سرقتی منجر به آزار رساندن و مسلحانه باشد مرتکب به حبس از سه ماه تا ده سال و تا ۷۴ ضربه شلاق مجازات خواهد داشت.
مطابق ماده ۶۵۴ قانون مجازات اسلامی” هرگاه سرقت در شب واقع شده باشد و سارقین دو نفر یا بیشتر باشند و لااقل یک نفر از آنها حامل سلاح ظاهر یا مخفی باشد در صورتی که بر حامل اسلحه عنوان محارب صدق نکند، جزای مرتکب یا مرتکبان حبس از پنج تا پانزده سال و شلاق تا (۷۴) ضربه میباشد.
طبق ماده ۹۱ میزان مجازات سرقت نوشتهها، اسناد، اوراق یا دفاتر یا مطالبی که در دفاتر ثبت و ضبط نیروهای مسلح مندرج یا در اماکن نظامی محفوظ یا نزد اشخاص سپرده شده است توسط نظامیان، ۲ تا ۱۰ سال حبس و بنابر تبصره ماده مذکور چنانچه امانتدار یا مستحفظ مرتکب جرم موفق شود به حبس از ۳ تا ۱۵ سال محکوم میشود.
مطابق ماده ۶۵۹ قانون مجازات اسلامی هر کس وسایل و متعلقات مربوط به تاسیسات مورد استفاده عمومی که به هزینه دولت یا با سرمایه دولت یا سرمایه مشترک دولت و بخش غیر دولتی یا به وسیله نهادها و سازمانهای عمومی غیر دولتی یا موسسات خیریه ایجاد یا نصب شده مانند تاسیسات بهره برداری آب و برق و گاز و غیره را سرقت نماید به حبس از یک تا پنج سال محکوم میشود و چنانچه مرتکب از کارکنان سازمان های مربوطه باشد به حداکثر مجازات مقرر محکوم خواهد شد.
طبق ماده ۶۶۲ قانون مجازات اسلامی ، هرکس با علم و اطلاع یا با وجود قرائن اطمینان آور به اینکه مال در نتیجه ارتکاب سرقت بدست آمده است، آن را به نحوی از انحاء تحصیل یا مخفی یا قبول نماید یا مورد معامله قرار دهد، به حبس از شش ماه تا سه سال و تا هفتاد و چهار ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
عوامل تشدید مجازات که در مواد ۶۵۱ تا ۶۶۰ قانون مجازات اسلامی آمده است . عبارتند از: سرقت در شب، تعدد سارقان، سرقت مسلحانه، بالا رفتن از دیوار، شکستن حرز، استفاده از عنوان یا لباس مستخدم دولت، مامور دولتی قلمداد کردن، بکاربردن کلید ساختگی، سرقت از محل مسکونی، سرقت همراه با آزار یا تهدید، سرقت از محلهای عمومی، مستخدم، شاگرد و کارگر بودن سارق، سرقت به اقتضای شغل، کیف زنی یا جیب بری و امثال آن، سرقت در مناطق بحرانی، سرقت آب، برق و گاز و تلفن.
ما درموسسه حقوقی وکیل نمونه عالی ترین خدمات را با بهترین وکیل سرقت در تهران انجام می دهیم.
برای رسیدن به نتیجه دلخواه در زمینه حقوقی ، دعاوی کیفری و امور ثبتی بهتر است از افرادی که در این حوزه تخصص و دانش کافی دارند، استفاده کنید. بنابراین با مراجعه به موسسه حقوقی وکیل نمونه و استفاده از مشاوره های حقوقی رایگان امور مربوطه خود را بدون دغدغه انجام دهید.
شکایت مربوط به سرقت نیاز به شکواییه دارد، بنابراین قبل از شکایت کیفری حتما با بهترین وکیل ها مشورت نمایید.
مدت زمان انجام این کار تقریبی است و به پرونده مربوطه بستگی دارد. اگر مراحل این کار توسط بهترین وکیل ها پیگیری شود در کمترین مدت زمان ممکن انجام می شود.
برای همدستی در سرقت یک یا دو درجه کمتر از مجازات اصلی در نظر گرفته می شود.
سرقت به تعزیری و حدی تقسیم می شود. مجازات شکایات تعزیری با توجه به شرایطی مانند تخفیف ، تعلیق و … بستگی دارد.
مرتکب دو جرم شده است، اولی سرقت ، دوم خرید و فروش مال مسروقه که کلاهبرداری محسوب می شود
سرقت جنبه عمومی و شخصی دارد. با ارائه مدارک و داشتن شاهد مجازاتی برای خریدار مال مسروقه در نظرگرفته نمی شود. خریدار مال سرقتی هیچ حقی درباره این مال ندارد.
دادخواست تقسیط جزای نقدی بدهید، اگر مورد قبول باشد متهم آزاد می شود.
تعریف سرقت و انواع آن: در این نوشته قصد داریم در مورد انواع سرقت و تعریف آن را مورد بررسی قرار
سرقت تعزیری دو نوع سرقت وجود دارد، سرقت حدی و سرقت تعزیری که هر یک دارای مجازات مختلفی است. شرایط سرقت
سرقت حدی سرقت می تواند انواع مختلفی را در بر گیرد که یکی از آن ها سرقت حدی است و دارای
محارب و محاربه در این مقاله می خواهیم بدانیم محارب کیست و به انجام چه عملی محاربه یا فساد فی الارض
راهزن آیا شخص راهزن یا قطاع الطریق همان محارب است و مجازات راهزنی که محارب نامیده نمی شود چیست؟ راهزن به
سرقت مسلحانه از منزل قصد داریم در این مقاله به شکل جزئی تر و دقیق تر وارد مسئله ی سرقت مسلحانه