قوانین نفقه چه می گوید؟
قوانین نفقه در این مقاله به تمامی قوانین نفقه می پردازیم با ما همراه شوید. ماده ۱۱۰۲ قانون مدنی (دوران عقد)
بارگذاری...
نفقه، پرداخت هزینه های زندگی و تامین احتیاجات مالی زن توسط شوهر است. با شروع زندگی زناشویی و تمکین زن نسبت به شوهر قابل پرداخت می باشد. تمکین به معنی خوش رفتاری و مهربانی نسبت به شوهر ، داشتن روابط زناشویی و اقامت در منزل شوهر است. نفقه حق زن است و در ازدواج دائم وجود دارد. مقدار قابل پرداخت نفقه به وضعیت و شئونات اجتماعی و خانوادگی زن ، شرایط زندگی زوجین و درآمد مالی مرد بستگی دارد.
بر اساس ماده ۵۳ قانون حمایت خانواده هرکس با داشت توانایی مالی از پرداخت نفقه همسر خود، امتناع کند به حبس تعزیری از شش ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.البته این حکم در مورد سایر افراد خانواده که مشمول نفقه باشند نیز قابل اجرا می باشد.
ماده ۱۱۰۸ قانون مدنی بیان می کند، هرگاه زن بدون مانع مشروع از ادای وظایف زوجیت امتناع کند مستحق نفقه نخواهد بود.
براساس ماده ۱۱۱۲ قانون مدنی در عقد موقت نفقه به زن تعلق نمیگیرد مگر اینکه در زمان عقد شرط و شوهر متعهد به پرداخت نفقه شده باشد.
شرط تعلق نفقه، ادای وظایف زوجیت از طرف زن است (ماده ۱۱۰۸ قانون مدنی).
زن در صورت خوف بدنی یا مالی یا شرافتی میتواند با شوهر در یک منزل زندگی نکند و در این حالت نفقه بر عهده مرد خواهد بود (ماده ۱۱۱۵ قانون مدنی).
شوهر میتواند زن خود را از حرفه یا صنعتی که منافی مصالح خانوادگی یا حیثیات خود یا زن باشد منع کند (ماده ۱۱۱۷ قانون مدنی).
قانون مدنی، امکان تقاضای طلاق به لحاظ عدم پرداخت نفقه را پیشبینی کرده است. طبق ماده ۱۱۲۹ قانون مدنی : در صورت استنکاف شوهر از دادن نفقه و عدم امکان اجرای حکم محکمه و الزام به دادن نفقه، زن میتواند برای طلاق به حاکم رجوع کند و حاکم شوهر او را اجبار به طلاق مینماید. همچنین در صورت عجز شوهر از دادن نفقه.
طبق ماده ۱۱۰۹ قانون مدنی زنی که طلاق رجعی گرفته (طلاق که تا مدتش تمام نشده است مرد میتواند رجوع کند) در زمان عدهاش مرد موظف به پرداخت نفقه است مگر آنکه طلاق در زمانی رخ داده باشد که زن تمکین نکرده باشد اما اگر طلاق به دلیل فسخ نکاح رخ داده باشد زن تنها در صورتی که حامله باشد تا زمانی که فرزندش به دنیا بیاید حق نفقه دارد و در غیر این صورت حق دریافت آن را ندارد.
ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی نیز بیان می کند : در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی میتواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند، چنانچه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود دادگاه میتواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد، زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده میشود. این ماده به زوجه امکان میدهد که به استناد عسر و حرج ناشی از سختی در معیشت، تقاضای طلاق کند.
البته این ماده تنها اخـتصاص به نفـقه ندارد خودداری شـوهر از نزدیکی با زن، بیاعتنایی و اهانت به او، اختیار همسران دیگر، پایبند نبودن به وفاداری (داشتن رابطه نامشروع)، اعتیاد و سوء معاشرت و… ممکن است از اسباب ایجاد عسر و حرج و طلاق به درخواست زن قرارگیرد.
زوجه هیچ وظیفه ای برای کارکردن و تأمین هزینه خود و فرزندان ندارد. در عقد دائم نفقه زن به عهدة شوهر است (ماده ۱۱۰۶ قانون مدنی) و نفقة اولاد برعهده پدر است، پس از فوت پدر یا عدم قدرت او به انفاق، به عهده اجداد پدری است (ماده ۱۱۹۹قانون مدنی).
تنها وظیفه ای که قانون برای زوجه در نظرگرفته، تمکین از شوهر است و حتی زن میتواند فرزند خود را نیز شیر ندهد. (ماده ۱۱۷۶ قانون مدنی)
ما در موسسه حقوقی وکیل نمونه عالی ترین خدمات را با بهترین وکیل نفقه تهران انجام می دهیم. برای رسیدن به نتیجه دلخواه در زمینه حقوقی ، دعاوی کیفری و امور ثبتی بهتر است از افرادی که در این حوزه تخصص و دانش کافی دارند، استفاده کنید.
در این موسسه ، از بهترین وکیل نفقه در تهران برای مشاوره حقوقی رایگان در زمینه طلاق ، اجرت المثل، مهریه ، نفقه و… استفاده می شود.
در صورتیکه اصل سند ازدواج موجود نبود ، باید رونوشت آن را از دفترخانه محل انعقاد عقد نکاح دریافت کنید.
اگر مراحل نفقه توسط وکیل انجام شود مدت زمان مطالبه نفقه کمتر می شود. وکلای موسسه حقوقی وکیل نمونه در کمترین زمان ممکن اقدامات لازم برای کار شما را انجام می دهند. البته تعیین میزان نفقه نیاز به ارجاع موضوع به کارشناس دادگستری جهت اظهار نظر داشته و این موضوع بر مدت زمان کار تاثیر خواهد گذاشت.
بر طبق ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی حقوق زوجه شامل همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن می شود مثل مسکن، پوشاک، غذا، اثاثیه منزل و هزینه های درمان و حتی خادم البته در صورتی که زن عادت به داشتن خادم داشته باشد و یا به واسطه مریضی نیاز به آن داشته باشد.
هزینه های درمانی رایج و معمولی در نفقه محسوب می شود. اگر زن بیماری صعب العلاج و خاصی با هزینه های درمانی بالایی داشته باشد ، جز موارد پرداخت نفقه نیست و مرد اجباری برای پرداخت هزینه ندارد.
بهتر است برای دریافت مشاوره حقوقی رایگان و کسب اطلاعات با ما تماس بگیرید. باتوجه به مقدار نفقه ای که درخواست می شود، دادخواست به شورای حل اختلاف یا دادگاه ارائه می شود. در صورتیکه میزان نفقه درخواستی کمتر از ۲۰ میلیون تومان باشد دادخواست برای بررسی به شورای حل اختلاف می رود. اما اگر بالای ۲۰ میلیون تومان باشد از طریق دادگاه پیگیری شود.
درصورتیکه زن شکایت کیفری ترک انفاق کرده باشد و مرد نفقه را پرداخت نکند میتوان حکم جلب او را گرفت.
برای تعیین میزان نفقه در دادگاه از کارشناس استفاده می کنند. کارشناس با تحقیق در مورد زندگی زوجین و تماس با هر دو ، میزان نفقه زن را مشخص می کند.
قوانین نفقه در این مقاله به تمامی قوانین نفقه می پردازیم با ما همراه شوید. ماده ۱۱۰۲ قانون مدنی (دوران عقد)
نفقه چیست؟ نفقه در معنای لغت یعنی مایحتاج، روزی، خرج و هزینه تعریف شده است. بر اساس ماده اصلاحی ۱۳۸۱ قانون
چگونه نفقه را مطالبه کنیم؟ در اغلب مواقع این سوال پیش می آید که آیا نفقه بعد از طلاق یا فوت
نفقه در دوران عقد سوالاتی که برای زوجین در دوران عقد پیش می آید این است که نفقه در دوران عقد
نفقه زن باردار میزان نفقه زن باردار با نفقه زن در حالت عادی متفاوت است. حال اگر زن باردار بخواهد طلاق
مطالبه نفقه زن طبق ماده ۱۱۰۵ پرداخت نفقه به همسر یک تکلیف مهم بر عهده مرد است بنابراین زن می تواند
نفقه در طلاق توافقی تصمیم راجع به نفقه در طلاق توافقی و چگونگی دریافت آن بسیار متفاوت است. مسئله مهمی که