اجرای حکم خلع ید
اجرای حکم خلع ید چگونه است؟
چه مدارکی برای طرح دعوای آن مورد نیاز است؟
در این مقاله به جواب این سوالات خواهیم پرداخت با ما همراه باشید.
به دعاوی خلع ید خارج از نوبت رسیدگی می شود اما برای آن باید هزینه دادرسی پرداخت نمود. در این دعاوی هیچ تشریفات دادرسی در آیین دادرسی مدنی وجود ندارد؛ حکم صادره در این دعوا فورا صادر می شود. این دعاوی، دعوای حقوقی و در صلاحیت دادگاه می باشد و مرتبط به مال غیر منقول است؛ بنابرین در صلاحیت شورای حل اختلاف نمی باشد. بعضی از دعاوی ها هم هستند که به دعاوی خلع ید مرتبط می شوند مانند: اجرت المثل، مطالبه خسارت و قلع و قمع که همگی مالی بوده و باید ارزش گذاری یا به اصطلاح تقویم شوند.
نحوه اجرای حکم خلع ید
با بررسی دادگاه و صدور حکم قطعی ابلاغ کردن آن به خواهان، او باید اجرای حکم صادره را از بخش اجرای احکام مدنی درخواست کند تا اجراییه صادر شود. اجرای حکم خلع ید مانند به اجرا درآوردن سایر احکام مدنی می باشد. به طوری که پس از طی شدن مراحل بالا و صادر شدن اجراییه، دادورز یا مامور اجرا اقدام به اجرایی کردن عملیات می کند.
مدارک مورد نیاز برای مطرح نمودن دعاوی خلع ید:
در مسئله خلع ید نیز مانند خیلی از پرونده های قضائی و حقوقی دیگر نیازمند مدارکی برای تشکیل پرونده هستیم. مدارکی که در کنار هزینه های دادرسی و رعایت ارکان احکام مطابق با ماده های مربوط همگی سرعت پیشبرد پرونده و نتیجه گیری آن را جلوتر می برند.
پس با هم نگاهی به مدارک مورد نیاز برای طرح دعواهای خلع ید در دادگاه می پردازیم:
همانطور که می دانیم و پیش تر گفته شد برای طرح دعوای خلع ید ابتدا باید مالکیت ملک مورد نظرمان از نظر قانونی ثبت شده باشد.
- اولین و مهمترین آن تصویر مصدق سند مالکیت است که اجباری می باشد.
- کارت ملی برای احراز هویت و کارت اعتباری برای پرداخت هزینه های دادرسی
- شماره پرونده ی استنادی
- معاینه محلی
- تحقیقات محلی
- درخواست برای جلب کردن نظر کارشناس
- استماع شهادت شهود و مطلعین