اجرت المثل چیست
اجرت المثل چیست و قوانین اجرت المثل ایام زو جیت چه میگوید؟ در این مقاله قصد داریم توضیحاتی در این خصوص شرح دهیم.
هیچ مردی نمی تواند بدون دادن حق و حقوق همسر خود را طلاق دهد این حق نفقه مهریه اجرت المثل و … می باشد. به تمامی فعالیت های روزانه ایی که زوجه برای همسر خود انجام می دهد می تواند از او اجرت المثلش را دریافت کند زیرا زن وظیفه ایی همچون آشپزی نظافت مراقبت از کودک و دیگر فعالیت های روزمره را ندارد و اگر این فعالیت ها را انجام دهد و قصدش براساس علاقه و عشق نباشد و به صورت مجانی انجام ندهد می تواند اجرت المثل خود را از شوهرش مطالبه کند.
اجرت المثل ایام زوجیت بدین معنی است که اگر به جای زوجه شخص دیگری این فعالیت ها را انجام میداد چه مبلغی را به عنوان دستمزد دریافت میکرد بنابراین زن مستحق دریافت همین اجرت است.
قوانین اجرت المثل چیست
با توجه به قوانین اجرت المثل ایام زوجیت می توانید موضوع اجرت المثل را بهتر مورد بررسی قرار دهید.
تمیدات قانونگذار
اجرت المثل در ایام زوجیت با دو ماده می آید:
۱) ماده ۳۳۶ قانون مدنی طبق قوانین اجرت المثل ایام زوجیت :
«هر کس بر حسب امر دیگری اقدام به علمی کند که عرفا برای آن عمل اجرتی بوده یا آن شخص عادتا مهیای آن عمل باشد، عامل مستحق اجرت عمل خود خواهد بود؛ مگر اینکه معلوم شود که قصد تبرع (رایگان) داشته است»
به قوانین اجرت المثل ایام زوجیت توجه کنید قوانین می توانند در حل مشکل به شما کمک کنند.
۲) بند الف تبصره ۶ ماده واحده قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق مجمع تشخیص مصلحت نظام مقرر میدارد:
«چنانچه زوجه کارهایی را که شرعا بر عهده وی نبوده، به دستور زوج و با نداشتن قصد تبرع انجام داده باشد. همچنین برای دادگاه نیز ثابت شود، دادگاه اجرتالمثل کارهای انجامشده را محاسبه و به پرداخت آن حکم میکند.» بنابراین خانم با بیان این دو ماده از قوانین اجرت المثل ایام زوجیت می تواند حق خود را مطالبه کند.
بند ۹۷ منشور زنان یكي از حقوق زنان «حق دريافت دستمزد از همسر در برابر انجام امور خانه داري در صورت تقاضا» می باشد.
ماده ۲۹ قانون حمایت از خانواده
با موضوع قوانین اجرت المثل ایام زوجیت دادگاه ضمن رای خود با توجه به شروط ضمن عقد و مندرجات سند ازدواج می تواند: تکلیف جهیزیه ، مهریه و نفقه زوجه ، اطفال و حمل را معین و همچنین اجرت المثل ایام زوجیت طرفین است.
طبق تبصره ماده ۳۳۶ قانون حمایت خانواده در قوانین اجرت المثل ایام زوجیت: «زوجه در هر زمانی استحقاق دریافت اجرت المثل کارهایی را که خارج از وظایف شرعی اش و به دستور زوج انجام داده است، دارد مشروط بر اینکه این امور را با قصد تبرع انجام نداده باشد، عرف نیز برای آنها اجرت المثل در نظر گرفته باشد.»
موضوعات بیشتر درباره اجرت المثل ، مهریه ، نفقه را بیشتر بررسی کنید.
ماده ۳۰ قانون حمایت از خانواده با موضوع قوانین اجرت المثل ایام زوجیت: «وقتی خانم بتواند در دادگاه ثابت کند به دستور همسرش از مال خود برای خرجی خانه استفاده کرده است که این مخارج کاملا بر عهده مرد (زوج) است.» خانم (زوجه) می تواند علاوه بر اجرت المثل زوجیت تمام پولی را که به دستور مرد خرج کرد از او پس بگیرد حال آن پول می تواند از درآمد و حقوق خانم (زوجه) باشد.
در مورد دیگر از قوانین اجرت المثل ایام زوجیت با موضوع ارث:
زن می تواند از ارث که از طریق خانواده به او رسیده است و او با خود به خانواده همسر آورده است و باز هم تمام این مال کاملا برای خانم می باشد.