بارگذاری...

Pixi.

قالب حرفه ای پیکسی اولین بار در ایران توسط گروه اتوماتیک در سایت راستچین از سایت مرجع خریداری شده و بصورت حرفه ای فارسی سازی شده است.

آدرس:تهران خیابان الوند شمالی نرسیده به بلوار حکیم
تلفن:02188950000
ایمیل: rtl.automatic@gmail.com

اوصاف داوران در دعاوی داوری

اوصاف داوراننگاهی به داوری

در خصوص داوری نکات فراوانی مطرح شده است، در این مقاله می خواهیم نگاهی به اوصاف داوران در دعاوی داوری داشته باشیم.

با ارجاع به بندهای مختلف قانون آئین دادرسی مدنی، صلاحیت های لازم برای داوری مشخص شد. همچنین معین گردید که چه کسانی حتی در صورت تراضی طرفین دعوا نمی توانند به عنوان داور انتخاب شوند. بعد از گذر از همه ی این مراحل بعضی وقت ها هیئت داوران رایی صادر می کنند که مورد ابطال قرار می گیرد. در مقاله های قبلی با موارد ابطال رای داوری آشنا شدیم. در آیین نامه ی داوری نکات بیشماری در خصوص داوران انتخابی برای حل اختلافات افراد وجود دارد. اکنون قصد داریم به توضیح نکاتی بپردازیم که در بحث داوری کمتر به آن ها پرداخته شد.

نگاهی به اوصاف داوران

در دعاوی قابل ارجاع به داوری، در تعداد داوران مشکلی وجود ندارد. انتخاب تعداد داوران به عهده ی خود طرفین است و طبق توافق آن ها انجام می شود. اگر چند نفر به عنوان داور مسئولیت یک دعوی را بر عهده بگیرند، به آن ها هیئت داوران گفته می شود. در زوج یا فرد بودن داوران تفاوتی وجو ندارد. داوری زوج زیاد رایج نمی باشد اما بسته به انتخاب طرفین تعداد داوران می تواند زوج باشد.

ممکن است برای انتخاب داور توسط افرادی که با یکدیگر مشکل دارند، توافقی صورت نگیرد. هنگام بروز چنین شرایطی سه داور انتخاب می شود. هر کدام از طرفین دعوا یک داور اختصاصی برای خودشان انتخاب می کنند. داور سوم نیز به عنوان داور مشترک یا سر داور انتخاب می شود. داور مشترک را طرفین مشخص می کنند اما در قانون تجارت بین الملل این گونه نیست. در قانون تجارت بین الملل، سر داور به وسیله ی داوران اختصاصی انتخاب می شود. داور می تواند شخص حقیقی یا حقوقی باشد هرچند که بعضی از حقوقدانان شخص حقوقی را به عنوان داور قبول ندارند.

نکته ی آخر اینکه داور منتصب می تواند بومی همین کشور و یا فردی خارجی باشد.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 + هفت =