طلاق از طرف زوجه
اگر زن درخواست طلاق کند مهریه تعلق میگیرد ؟
این نوع طلاق برای زن ذکر شده است بنا به دلایل و شرایطی که اگر دار آن ها شد بتواند طلاق بگیرد؛ طلاق در قانون جمهوری اسلامی ایران در اختیار مرد است، طلاق جزئی از حقوق مرد است. البته زوج می تواند در زمان خواندن صیغه عقد یا حتی بعد از آن در طول زندگی مشترک این حق را در اختیار زن قرار دهد؛ همچنین می تواند حدود این حق را تعیین کند. طلاق از طرف زوجه اگر مرد مخالف با جدایی باشد یکی از موضوعات زمان بر در دادگاه خواهد بود.
دیگر حقوق مالی زن را در مقاله های دیگر ما مطالعه کنید. حق نفقه و حق اجرت المثل از حقوقی است که متعلق به است؛ اما شرایط طلاق از طرف زن متفاوت است.
اگر زن درخواست طلاق کند مهریه تعلق میگیرد ؟
مهریه بر طبق قانون و شرع، از حقوق زن است که دقیقا بعد از خواندن صیغه عقد به تملک زوجه در خواهد آمد؛ زن می تواند هر وقت اراده کند این حق را مطالبه کند، از سوی دیگر طلاق حقی است که در اختیار مرد است. اگر زن بدون دلیل بخواهد با گرفتن مهریه طلاق بگیرد قاضی این اجازه را به او نمی دهد؛ طلاق بدون دلیل حتی با بخشیدن مهریه نیز انجام نمی شود. اگر زوجین بر سر جدایی توافق کرده باشند و اختلافی بر سر مهریه، حضانت و… نداشته باشند، طلاق توافقی خواهند گرفت.
اما زمانی که مرد مخالف طلاق باشد زن می تواند از:
- اثبات عسر و حرج
- اثبات یکی از ۱۲شرط سند ازدواج
- داشتن حق طلاق حکم طلاق بگیرند.
از روش های فوق زن می تواند مهریه را نیز مطالبه کند و طلاق بگیرد.
آیا زنی که حق طلاق داشته باشد می تواند مهریه را نیز مطالبه کند؟
بستگی به حدود اختیاراتی که در مندرجات وکالت نامه از سوی همسر امضا شده است، خواهد داشت. بنابراین در زمانی که زن بخواهد بدون دلیل مشروع و بدون آن که زوج از وظایف شرعی و قانونی کوتاهی نکرده است. فقط به دلیل این که از همسر خود بیزار است، طلاق بگیرد. باید رضایت زوج را در تصمیم جدایی جلب کرده که این عمل طلاق خلع یا مبادرت خواهد بود.