بارگذاری...

Pixi.

قالب حرفه ای پیکسی اولین بار در ایران توسط گروه اتوماتیک در سایت راستچین از سایت مرجع خریداری شده و بصورت حرفه ای فارسی سازی شده است.

آدرس:تهران خیابان الوند شمالی نرسیده به بلوار حکیم
تلفن:02188950000
ایمیل: rtl.automatic@gmail.com

حضانت فرزند بعد از ازدواج مادر و یا فوت پدر

حضانت فرزند بعد از ازدواج مادرحضانت فرزند بعد از ازدواج مادر

حضانت یک حق و تکلیف برای پدر و مادر نسبت به فرزندان است. ممکن است این سوال پیش آید که حضانت فرزند بعد از ازدواج مادر و یا در صورت فوت پدر چگونه است؟

قصد داریم در این مقاله به این موضوعات بپردازبم.

حضانت فرزند بعد از ازدواج مادر :

طبق ماده ۱۱۷۰ قانون مدنی وقتی که حضانت فرزند با مادر است و مادر ازدواج مجدد کند چه فرزند او پسر باشد چه فرزند دختر باشد مرد می تواند به دادگاه دادخواست سلب حضانت کند و حضانت فرزند خود را پس بگیرد در بیشتر موارد این حق به پدر داده می شود و البته مادر حق ملاقات فرزند خود را دارد.

مطالب فوق مربوط به قانون قبل و قدیم بود در قانون جدید اینگونه گفته می شود که برای حمایت از خانواده است.

اگر فرزند به مادر خود نیاز داشته باشد و مادر از نظر دادگاه چه اخلاقی و چه روانی صلاحیت نگهداری فرزند را داشته باشد، می تواند حضانت  فرزند خود را همچنان داشته باشد ممکن است در شرایط خاص مانند بدرفتاری یا سواستفاده شوهر مادر، این شرایط لغو و سلب شود در غیر این صورت مادر می تواند حق حضانت را داشته باشد. این ها همه در صورتی است که مرد در زمان طلاق حق حضانت را به زن داده باشد با ازدواج مجدد زن نمی تواند آن را سلب کند.

اگر مرد فوت کند حضانت چگونه است؟

حال اگر پدر فوت شود چگونه است

در مطلب بالا گفته شد که با ازدواج مادر، پدر می تواند از مادر سلب حضانت کند ولی اگر پدر فوت کند چه حضانت در آن زمان با مادر باشد چه نباشد ، حضانت به مادر باز می گردد. چون مادر اولویت حضانت را دارد . اگر احتمال داده شود که شوهر مادر بخواهد به فرزند صدمه روحی یا جسمی بزند یا مادر که ازدواج کرده است توانایی مراقبت از فرزند خود را ندارد دو مورد وجود دارد:

اول باید گفت که نمی شود با احتمالات نظر صادر کرد .

دوم اینکه اگر بعد از دریافت حضانت متوجه شدن که مادر صلاحیت نگهداری از فرزند را ندارد یا شوهر مادر نمی تواند آدم مورد اعتمادی باشد دادگاه مجدد حضانت فرزند را از مادر سلب می کند. اما بهتر است اینطور نگاه کنیم که نگهداری و تربیت فرزند در دامان پر مهر مادر حتی با وجود داشتن شوهر و ازدواج او نسبت به سایر نزدیکان اولویت دارد .

 برای حضانت فرزند نمی توان در خواست اجرت یا پاداش کنید

موضوع اینگونه است که حضانت یک نوع حق و وظیفه از طرف پدر و مادر است.

بنابراین والدین نمی توانند برای نگهداری و تربیت فرزند از دیگری پولی دریافت کنند؛ مگر اینکه کسی به جز مادر و پدر بخواهد حضانت را برعهده بگیرد در این صورت می تواند در خواست پاداش و دستمزد کند.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج + دوازده =