بارگذاری...

Pixi.

قالب حرفه ای پیکسی اولین بار در ایران توسط گروه اتوماتیک در سایت راستچین از سایت مرجع خریداری شده و بصورت حرفه ای فارسی سازی شده است.

آدرس:تهران خیابان الوند شمالی نرسیده به بلوار حکیم
تلفن:02188950000
ایمیل: rtl.automatic@gmail.com

نحوه مطالبه و تقسیم سهم الارث چگونه است؟

سهم الارث

نحوه مطالبه و تقسیم سهم الارث

یکی از مسائل مهم پس از مرگ متوفی، مال و اموال و چگونگی تقسیم سهم الارث او می باشد. همیشه تقسیم سهم الارث با اختلافاتی بین وراث همراه شده است. ما در این مقاله قصد داریم به تشریح نکاتی درباره ی نحوه ی مطالبه سهم الارث بپردازیم.

همه اموال شخص فوت شده یا به اصطلاح متوفی پس از مرگ او قابل مطالبه اند در این که اموال منقول باشند یا غیر منقول فرقی وجود ندارد. مال یا ملک متوفی بین همه ی وراث او مشاع هستند. پس در تقسیم سهم الارث همه ی وراث قانونی شریک یکدیگر می باشند. مشاع به این معنی که همه ی آن ها در اموال شریک بوده و هر دعوایی راجب آن، به سایر وراث مربوط می شود.

همچنین برای مطالبه ی اموال، هریک از وراث این توانایی را دارند که به صورت جداگانه اقدام کنند.

مطالبه سهم الارث چگونه صورت می گیرد؟

قبل از هرچیزی می بایست نسبت به شرایط دریافت گواهی انحصار وراثت آگاهی پیدا کرد و آن را دریافت نمود. ابتدا وراث برای تقسیم سهم الارث ، درخواست دادرسی را به دادگاه صالح که مسئول امور مالی است، تقدیم می کند. سپس دادگاه موضوع را با توجه به شرایط و اتفاقات پیش آمده بررسی می نماید. اگر بین وراث توافقی به وجود آید، این توافق به صورت مکتوب درآمده و ورثه آن را امضا می کند. در صورت توافق، امور مربوط به دادگاه و خود وراث هم راحت تر شده و روند تکامل پرونده سریع تر انجام می شود. در بعضی موارد در تقسیم سهم الارث، توافقی بین وراث شکل نمی گیرد و بین آن ها اختلاف به وجود می آید. در صورت بروز اختلاف دادگاه مجبور است کارشناسی را برای پیگیری تعیین نماید. کارشناس وظیفه دارد اموال قابل تقسیم و غیر قابل تقسیم متوفی را مشخص نماید.

اگر اموال قابل تقسیم باشد، دادگاه با توجه به شرایط و رعایت همه ی نکات حقوقی، اموال را بین وراث تقسیم می کند. در بعضی موارد نیز برای سرعت و بهبود بخشیدن به کار، برای اموال “حصه” در نظر گرفته می شود. یعنی برای تقسیم سهم ارث، مبلغی در کنار اموال در پرونده قرار می گیرد که بقیه ی وراث متوفی ضرری نبینند. در صورت غیر قابل تقسیم بودن اموال، ارث فروخته خواهد شد و پول به دست آمده از آن بین وراث تقسیم می شود.

این بها سهم الارث تلقی می شود.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × چهار =