شاهد ضرب و جرح
اگر آثار و یا شاهد ضرب و جرح وجود داشته باشد تاثیر بسیار زیادی در سرعت پرونده دارد. مقاله ای که امروز قصد تشریح آن را داریم، شرایط شهادت شهود می باشد. زیان دیده ای را فرض کنید که ضرب و جرح وارد بر او بدون آثار بوده و شاهدی برای اثبات ضرب و جرح ندارد. این شخص چگونه می تواند در دادگاه حقانیت خود را در دعوای ضرب و جرح اثبات نماید؟
اینجاست که به اهمیت آثار ضرب و جرح به ویژه شهادت شهود پی می بریم. بنابرین موضوع شهادت شهود، موضوع بسیار مهمی تلقی می شود. شهادت شهود یکی از مهمترین ادله ی اثبات دعوای ضرب و جرح می باشد. به طوری که شاهد در صورت داشتن شرایط قانونی شهادت می تواند کمک بسیار زیادی به قاضی در راستای پیشبرد پرونده کند. البته باید بدانید در همه ی شرایط نمی توان به شهادت شهود استناد کرد. در بعضی موارد پیش می آید شخص مورد نظر صلاحیت و حداقل های مورد نیاز برای شهادت را ندارد.
شرایط قانونی برای شهادت ضرب و جرح
برای افرادی که شرایط لازم را دارند، منع قانونی برای شهادت وجود ندارد اگر شاهد ضرب و جرح حتی یکی از شرایط پایین را نداشته باشد، قانون او را واجد شرایط شهادت نمی داند.
بلوغ، عقل، ایمان و طهارت مولد از مواردی هستند که شاهد حتما باید دارای آن ها باشد. منظور از طهارت مولد، حلال زاده بدون شخصی است که در دادگاه به نفع یا ضرر کسی رای می دهد. از دیگر شرایط شاهد می توان به داشتن عدالت، نداشتن نفع شخصی در دعوا و نداشتن دشمنی با طرفین دعوا اشاره کرد. همچنین شاهد نباید ولگرد و یا تکدی گر باشد. بعد از داشتن همه این شرایط، دادگاه می تواند از شهادت شخص به عنوان یک دلیل شرعی و محکم نام ببرد. بد نیست بدانید که در گذشته یکی از شرایط قانونی برای شهادت، عدم ارتباط فامیلی شاهد با شخص مورد نظر بود. اما بعد ها با فسخ این قانون، شرایط خویشاوندی جزو شرایط قانونی برای شهادت در نظر گرفته نمی شود.
نکته دیگر اینکه بعد از رعایت همه ی موارد بالا، شاهد با مجازات شهادت دروغ آشنا می شود.
هدف این است که شاهد با عواقب شهادت دروغ آشنا شده و نیت انجام این کار را نداشته باشد.
سپس سوگند یاد کرده و دیده های خود را در دادگاه به نفع شخص مورد نظر یا به ضرر دیگری مطرح می نماید؛ شرایطی که ذکر کردیم علاوه بر شهادت ضرب و جرح ، در دیگر دعاوی نیز کاربرد داشته و فرقی بین آن وجود ندارد.