شکواییه ضرب و جرح
آیا تا به حال برایتان پیش آمده است که در نتیجه یک ضرب و جرح دچار آسیب دیدگی شوید؟ برای تنظیم شکواییه ضرب و جرح چه مراحلی باید طی شود؟
ضرب و جرح موضوعی است که علاوه بر آسیب های جسمی، ممکن است مشکلات روحی را برای بزه دیده رقم بزند. کسی که مورد ضرب و جرح قرار می گیرد، باید نسبت به طرح شکایت و جبران آسیب های وارده اقدام کند. قانون مجازات های سنگینی را برای احقاق حقوق افراد آسیب دیده در ضرب و جرح در نظر گرفته است. اگر بدن شما در نتیجه ی یک نزاع متحمل آسیب شده است، این مقاله برای شما نوشته شده است.
در این مقاله قصد داریم نحوه شکایت ضرب و جرح را به شما توضیح دهیم.
همچنین قصد ما این است که در صورت عدم آگاهی نسبت به مراحل شکایت ضرب و جرح، شما را با آن آشنا کنیم.
نحوه شکواییه ضرب و جرح
ساده ترین کار برای شکایت، مراجعه به کلانتری و آگاه نمودن پلیس از عمل ضرب و جرح می باشد. پلیس نیز در محل نزاع حضور پیدا کرده و اتفاقات پیش آمده را صورت جلسه می نماید. کلانتری پس از اتمام مراحل صورت جلسه، پرونده را به دادسرا ارجاع می دهد.
نکته ی ارجاع پرونده این است که دادسرای مورد نظر، باید واقع در محل وقوع جرم باشد.
پرونده ی ضرب و جرح پس از گذشتن از دست سرپرست دادسرا، به دادیار و دادپرس ارجاع داده می شود. پس از گذشت از این مراحل، مرجع قضائی به شکایت مطروحه و دلایل مذکور در آن رسیدگی می نماید. قاضی با توجه به رسیدگی های صورت گرفته، اگر ضارب را متهم تشخیص دهد، برای او احضاریه صادر می کند. با صدور احضاریه، متهم ملزم می شود تا در دادگاه حضور پیدا کند و بعد از احراز هویت از خود دفاع کند. در صورت صلاح دید قاضی، شاکی برای انجام معاینات به پزشکی قانونی ارجاع داده می شود. برای تصمیم گیری بهتر و پیش برد سریع تر پرونده، معاینات انجام شده در پزشکی قانونی کمک شایانی برای قاضی می باشد.
دفاع آخر
این حق طبیعی متهم است که برای دفاع از خود از یک وکیل دادگستری استفاده نماید. بعد از اتمام تحقیقات و اثبات مجرم بودن متهم، نوبت به دفاع آخر توسط متهم و وکیل او می رسد. در صورت ارائه مدرک قابل توجهی از سوی آن ها، بازپرس و دیگر عوامل وظیفه دارند تا آن را پیگیری نمایند. در غیر این صورت کیفرخواست صادر شده و پرونده به دادگاه کیفری ارسال می شود. بعد از گذشت از همه ی این مراحل، مجازات تعیین شده و حکم صادر می شود. البته باید به این نکته توجه داشت که حکم صادر شده قابلیت تجدید نظر خواهی دارد و مجزات بعد از قطعی شدن حکم اجرا می شود.
در آخر نیز درصورت درخواست شاکی مقادیر دیه و ارش نیز با استناد به پزشکی قانونی تعیین می شود.