طلاق از طرف زن
با توجه به قوانین کشور ما مرد می تواند با پرداخت حقوق مالی و مراحل قانونی همسر خود را طلاق دهد. اما در مورد زوجه برای گرفتن طلاق بدون رضایت مرد مراحل طلاق کمی دشوار خواهد شد. نکته قابل توجه: طلاق ایرانیان غیر شیعه بر اساس دین و مذهب خود آن ها انجام خواهد شد. این را بدانید در پرونده های حوزه خانواده در دستگاه قضایی در خواست طلاق از طرف زن مراحل پیچیده تر و طولانی تری را در پیش خواهد داشت. زن باید دلیل موجه داشته باشد و بتواند در دادگاه اثبات کرده و تقاضای طلاق دهد مگر اینکه زوجه طلاق توافقی گرفته یا حق طلاق داشته باشد. برای شروع و ثبت مراحل طلاق زوجه بایستی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی شروع کنید. در آغاز آن باید دادخواست در دفاتر الکترونیک قضایی ثبت شود و پس از آن به دادگاه خانواده ارسال و ارجاع خواهد شد.
دلایل طلاق به درخواست زوجه
اثبات یکی از شروط مندرج در سند ازدواج
سند ازدواج خود را نگاه کرده و به دقت مطالعه خواهید کرد. ۱۲ شرط در آن به صورت چاپی آمده است و برای اینکه دلایل خوب را انتخاب کرده که بتوانید آن ها را اثبات کنید بهتر است با یک وکیل خانواده مشورت کنید.
اثبات عسر و حرج
طلاق به استناد ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی است.
عسر و حرج به معنای به وجود آمدن شرایطی برای زوجه که ادامه زندگی همراه با مشقت و سختی باشد.
مراحل طلاق از طرف زن
اگر طلاق توافقی نیست و همچنین حق طلاق ندارید به ناچار دادخواست طلاق از طرف زوجه تقدیم دادگاه خانواده خواهید کرد. خانم هم می تواند دادخواست طلاق خود را به دادگاه شهری که در آن ساکن است تقدیم کند و همچنین دادگاه محل اقامت همسر تقدیم شود. در طلاق از طرف زوجه که علت آن ها عسر و حجر است باید زوجه یکی از شرایط عسر و حجر را داشته باشد، تا بتواند به راحتی طلاق بگیرد.
برای این طلاق از طرف زوجه مهم خواهد بود که زوجه می تواند تمام حقوق مالی خود را مطالبه کند.
البته باید با یک وکیل خوب مشورت کند چون اثبات شرایط عسر و حرج با صدور رای دادگاه بستگی دارد پس نکته مهمی خواهد بود. با این مفهوم که طرفین (زوجه و زوج) حکم دادگاه اول به ضرر آن ها بوده باشد نسبت این مسئله در فرجه ۲۰ روزه تجدید نظر انجام می شود.
بعد از آن اگر در مهلت ۲۰ روزه که رای به ضرر هر یک باشد می توانند فرجام خواهی کرده باشند پرونده را به دیوان عالی کشور ارسال خواهند کرد. دیوان پس از آن بر تجدید نظر نقص گرفته یا نقض کرده و مجددا پرونده به دادگاه تجدید نظر ارسال شده باز هم بر این پرونده می توانید حکم تجدید نظر بگیرند.
بنابراین پرونده طلاق اگر طرفین پرونده به نتیجه نرسند، روند پرونده طولانی خواهد شد این نوع پرونده با عجله همراه نیست مگر اینکه طلاق غیابی باشد به این معنا که زوج در دادگاه حضور پیدا نکند یا به حکم اعتراض نکرده باشد و زمان حل پرونده بسیار کوتاه خواهد بود.