قوانین انتقال مال غیر
براساس مادهی یک قانون مجازات قوانین انتقال مال غیر :
«کسی که مال غیر را با علم به اینکه مال غیر است به نحوی از انحاء عینا یا نفعتا بدون مجوز قانونی به دیگری منتقل کند، کلاهبردار محسوب می شود.
مطابق مادهی ۲۳۸ قوانین انتقال مال غیر مجازات عمومی محکوم میشود.
همچنین انتقال گیرنده که در حین معامله عالم به عدم مالکیت انتقال دهنده باشد.
اگر مالک از وقوع معامله مطلع شده و تا یک ماه پس از حصول اطلاع اظهاریه برای ابلاغ به انتقال گیرنده و مطلع کردن او از مالکیت خود به ادارهی ثبت یا دفتر اسناد یا دفتر بدایت یا صلحیه یا یکی از دوایر دیگر دولتی تسلیم ننماید، معاون جرم محسوب خواهد شد. هر یک از دوایر و دفاتر مکلفند در مقابل اظهاریهی مالک رسید بدهند و آن را بدون فوت وقت به طرف برساند.» انتقال مال غیر در قانونی با عنوان «قانون راجع به اشخاصی که مال غیر را انتقال میدهند و یا تملک میکنند و مجازات آنها به تصویب رسیده است.» آمده است.
دیگر قوانین انتقال مال غیر
ماده ۱ این قانون بیانگر :
«اگر کسی اقرار نموده و یا محقق شد که مال شخص ثالثی را بدون مجوز قانونی به نحوی از انحا عینا و منفعتا نقل به غیر نموده و به تصرف او داده است، توقیف و حبس خواهد شد. تا اینکه عین و یا عوض مال و همچنین خسارات وارده بر مالک و مشتری را رد نماید.»
ماده ۲ این قانون بیانگر :
«اگر کسی اقرار نموده یا محقق شود که مال ثالثی را با علم به مستحقالغیر بودن آن بدون مجوز قانونی به نحوی از انحا تملک کرده و به تصرف خود درآورده است توقیف و حبس خواهد شد. تا در عین مال یا عوض آن را با خسارت وارده بر مالک رد نماید.»
طبق ماده ۳ قوانین انتقال مال غیر:
« در دو مادهی فوق مصادیق متقلبانه جزئاً تعقیب و به مجازاتی که کمتر از یک سال حبس نباشد، محکوم خواهد شد.»
طبق ماده ۱۱۷ قانون ثبت اسناد و املاک :
«هرکس به موجب سند رسمی یا عادی نسبت به عین یا منفعت مالی (اعم از منقول و یا غیرمنقول) حقی به شخص یا اشخاص داده و بعد نسبت به همان عین یا منفعت به موجب سند رسمی، معامله یا تعهد معارض با حق مزبور بنماید.
به حبس با اعمال شاقه از سه تا ده سال محکوم خواهد شد.»