بارگذاری...

Pixi.

قالب حرفه ای پیکسی اولین بار در ایران توسط گروه اتوماتیک در سایت راستچین از سایت مرجع خریداری شده و بصورت حرفه ای فارسی سازی شده است.

آدرس:تهران خیابان الوند شمالی نرسیده به بلوار حکیم
تلفن:02188950000
ایمیل: rtl.automatic@gmail.com

آیا قیم می تواند هر زمان که بخواهد استعفا دهد؟

قیمومیتپایان وظیفه قیم

در قیمومیت قوانین، وظایف و اختیاراتی وجود دارد و در نهایت پایان قیمومت است. در مبحث پایان وظیفه قیم، یکی از موارد استعفای خود شخص قیم است. موارد دیگر عزل و منعزل شدن و فوت قیم است.

قیم کیست؟

طبق قانون مدنی، قیم فردی است که از سوی دادگاه برای حمایت از محجور و همچنین اداره امور مالی محجور انتخاب خواهد شد. تعیین قیم به این دلیل خواهد بود که شخص محجور خود به تنهایی توانایی انجام برخی از اعمال ندارد. به خاطر حمایت از شخص صغیر قانونگذار نهادی به نام قیمومت را پیش بینی کرده است. این عمل به دلیل کنترل بر روی مسائل محجوران است تا حق و حقوقی از آن ها ضایع نشود.

برای چه کسی قیمومیت تعیین می شود؟

طبق ماده ۱۲۱۸ قانون مدنی

  • برای فردی که صغیر است و ولی خاص (پدر و جد پدری) ندارند.
  • برای فرد مجنون و غیر رشید (جنون و عدم رشد آن ها بعد از سن بلوغ ایجاد خواهد شد.)
  • برای افراد غیر رشید که عدم رشد آن ها به واسطه زمان صغر آنها می شود و ولی خاص نیز ندارند.

استعفا قیم چگونه است؟

یکی از مسائل که به وظیفه قیمومیت پایان می دهد، استعفا قیم خواهد بود. اگر چه در قانون موضوع استعفا قیم مورد پیش بینی قرار نگرفته و حکم خاصی ندارد اما طبق اینکه وظیفه قیمومیت اجباری نیست پس ادامه انجام وظیفه قیمومیت نیز مسئله غیر منطقی خواهد بود. قیمومت یک نوع وظیفه و نمایندگی است و قیم با حکم دادستان در دادگاه به عنوان نماینده در امور مالی انتخاب خواهد شد. استعفا قیم را می توان طبق استناد به بند ۲ ماده ۶۷۸ قانون مدنی پذیرفت اما چون این حکم از سوی دادگاه صادر می شود یک وظیفه عمومی محسوب می شود. پس استعفا از این وظیفه به قبول دادگاه احتیاج خواهد داشت. بنابراین اگر قیم قبل از قبول دادگاه نسبت به استعفا، وظیفه خود را رها کند و زیانی به مال محجور وارد شود قیم مسئول زیانی است که به اموال محجور وارد شده است.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 + 3 =