بارگذاری...

Pixi.

قالب حرفه ای پیکسی اولین بار در ایران توسط گروه اتوماتیک در سایت راستچین از سایت مرجع خریداری شده و بصورت حرفه ای فارسی سازی شده است.

آدرس:تهران خیابان الوند شمالی نرسیده به بلوار حکیم
تلفن:02188950000
ایمیل: rtl.automatic@gmail.com

مراحل درخواست قیمومت برای مادر چگونه است؟

قیم شدن مادر

قیم شدن مادر

آیا قیم شدن مادر امکان پذیر است؟ در ادامه این سوال مهم و شرایط قیم شدن مادر را مورد بررسی قرار می دهیم.

در هر سال بسیاری از افراد همسر خود را از دست می دهند و بنیان خانواده آن ها از هم می پاشد. بعد از فوت مرد مشکلات بسیاری برای خانواده به وجود می آید یکی از این مشکلات نگهداری و سرپرستی از بچه ها است. طبق قانون تا زمانی که پدر بزرگ در قید حیات باشد بعد از فوت پدر، قیمومت با ایشان است اما بعد از فوت پدر بزرگ یا دلایل دیگر، که به عدم پذیرش بچه منجر می شود دادگاه قیم را انتخاب خواهد کرد.

اولویت دادگاه در انتخاب قیم، مادر است. اگر مادر استطاعت مالی داشته باشد طبق قانون قیمومت که در اداره مالی از قیم استفاده می شود، مادر می تواند اولین گزینه بعد از پدر بزرگ باشد.

نکته قابل توجه : اگر زن ازدواج مجدد کند در بیشتر موارد اداره سرپرستی، قیمومت را از مادر خواهد گرفت بنابراین اداره سرپرستی قیمومت را به یکی از اقوام درجه یک پدر یا مادر خواهد سپرد اگر چنین فردی نبود یا صلاحیت نداشت اداره سرپرستی یک نفر را به عنوان امین انتخاب خواهد کرد.

این فرد امین باید قیم فرزند زن را انتخاب کند. قیم باید در تمام امور مالی اعم از فروش یا انتقال اموال بچه ها به اداره سرپرستی مراجعه کرده و اجازه کسب کند.

مراحل درخواست قیم شدن مادر

اگر مادری می خواهد قیمومت و اداره امور مالی فرزندش را برعهده بگیرد باید در مرحله اول با ارائه مدارک فوت پدر طفل، ثابت کند مرد فوت شده است.

با نوشتن تقاضا در یک برگه به اداره سرپرستی مراجعه کند باید در نامه بنویسد که همسرش فوت کرده است و مدارک فوت را همراه برگه داشته باشد در مرحله دوم در تقاضا نامه به قیمومت فرزند اعلام کرده باشد.

در مرحله بعد دادخواست بعد از بررسی، مادر را به عنوان قیم اعلام خواهد کرد. بعد از آن او می تواند امور مالی فرزند را به علت مصلحت اندیشی و منفعت فرزند انجام دهد. اما باید به این موضوع توجه شود که دخالت در امور مالی یک حق بی حد و مرز نیست.

چه روندی را اداره سرپرستی طی می کند

اداره سرپرستی بعد از دریافت تقاضانامه جهت قیم شدن فرد، به مرجع انتظامی محل سکونت و اقامت فرزندان، دستور خواهد داد برای نگهداری و حفظ حقوق، از تمام اموال منقول و غیر منقول فرد متوفی صورت برداری خواهد شد این عمل برای این انجام می شود که مبادا اموال حیف و میل شود.

مدارکی از جمله گواهی فوت، کپی شناسنامه صغیر، کپی شناسنامه فرد شایسته و صالح که آماده قیم شدن است، باید به اداره سرپرستی تحویل داده شود.

در این شرایط طبیعتا مادر کودک تقاضا قیمومت خواهد کرد.

مراجع انتظامی بعد از تحقیق از اهالی محل در مورد شایستگی و صلاحیت فرد نتیجه بررسی را به همراه کپی شناسنامه مادر و دیگر مدارک به اداره سرپرستی تقدیم می نماید.

اگر مادر نخواهد قیم شود

اگر مادر در کشور حاضر نباشد به طور مثال برای تحصیل در کشور دیگر به سر می برد یا در مواردی حاضر به قبول سرپرستی نیست در نتیجه فردی صالح از بستگان برای وظیفه  قیمومت انتخاب می شود.

اگر فردی نباشد خود اداره سرپرستی شخصی را به عنوان قیم انتخاب خواهد کرد این فرد ممکن است از کارمندان مورد اطمینان اداره باشد. بعد از تایید صلاحیت پرونده به اداره سرپرستی باز خواهد گشت و قیم نامه به قیم تحویل داده خواهد شد.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 − هشت =