بارگذاری...

Pixi.

قالب حرفه ای پیکسی اولین بار در ایران توسط گروه اتوماتیک در سایت راستچین از سایت مرجع خریداری شده و بصورت حرفه ای فارسی سازی شده است.

آدرس:تهران خیابان الوند شمالی نرسیده به بلوار حکیم
تلفن:02188950000
ایمیل: rtl.automatic@gmail.com

نحوه شکایت و رسیدگی به جرایم پزشکی

شکایت از پزشکمراحل شکایت از پزشک 

می خواهیم در این مقاله نحوه شکایت از پزشک و رسیدگی به جرایم پزشکی را مورد بررسی قرار دهیم.

قبل تر از این با مراجع رسیدگی به جرایم پزشکی آشنایی پیدا کردیم. حال قصد داریم نحوه ی رسیدگی به شکایت مطروحه در این مراجع را بررسی کنیم. تخلفات و قصوری که ممکن است از پزشک سر بزند، می تواند در دسته ی جرایم پزشکی و یا تخلفات انتظامی قرار گیرد. پس از مشاهده ی تخطی گری و یا ارتکاب جرم از سوی پزشک، چگونه می توان شکایت خود را مطرح نمود؟

نسبت به نوع خطای انجام شده، کدام یک از مراجع اصلی می توانند گزینه ی مناسب تری برای طرح شکایت باشند؟

اگر اعمال نا به هنجار جامعه ی پزشکی به زیان شما بوده و یا اگر عمل پزشک مورد نظر در دسته ی جرایم پزشکی قرار می گیرد، این مقاله برای شما نوشته شده است.

برای آگاهی نسبت به این موضوع و پاسخ به سوالات مطرح شده با ما همراه باشید.

دادسرای ویژه

دادسرای ویژه اولین مرجعی است که مردم  می توانند برای جرایم پزشکی شکایت خود را مطرح کنند. این دادسرا برای رسیدگی به پرونده های قضائی مربوط به جرایم پزشکی، گزینه ی مناسبی است. به این ترتیب که مردم می توانند در صورت معین شدن دیه، آن را در دادسرای ویژه مطالبه کنند.

همچنین می توانند مجازات پزشکی که مرتکب جرم شده است را از این دادسرا تقاضا نمایند.

نکته ای که در خصوص دادسرای ویژه وجود دارد این است که مرجع فقط در تهران وجود دارد.

بنابرین فردی که ساکن شهرستان است بایستی شکایت خود را در دادسرای عمومی و انقلاب مطرح نماید.

حال سوال این است که نحوه ی شکایت از پزشک در دادسرای عمومی و انقلاب چگونه است؟

دادسرای عمومی و انقلاب

ابتدا شخص شاکی و یا اولیای دم متوفی شکایت اولیه ی خود را در دادسرای عمومی و انقلاب مطرح می نمایند. سپس دادستان یا معاون او پرونده را به قضات دادسرا اعم از بازپرس و یا دادیار برای استماع شکایت ارجاع می دهند. اگر موضوع شکایت فوت متوفی باشد، بازپرس یا دادیار دستور زیر را صادر می کنند:

«دفتر طی شرحی به کلانتری مربوطه اعلام که جسد از بیمارستان مربوط تحویل و برای معین نمودن علت مرگ به پزشکی قانونی منتقل شود.»

اما اگر موضوع شکایت در جهت اخذ پرونده بالینی بیمار یا متوفی باشد به بیمارستان مربوطه اعلام می شود تا: اصل پرونده بالینی یا رونوشت برابر اصل پرونده متوفیِ شاکی، برای انجام اقدامات قضائی به این شعبه ارسال شود.

با ارائه پرونده بالینی به شعبه، شاکی به کمیسیون تخصصی پزشکی معرفی می شود.

کمیسیون مذکور نیز قصور یا عدم قصور پزشک را مشخص کرده و میزان دیه و ارش را تعیین می نماید.

سازمان نظام پزشکی

این سازمان مسئول رسیدگی به تخلفات انتظامی پزشکان می باشد. پس از طرح شکایت درخصوص تخلفات انتظامی و اداری پزشکان، سازمان نظام پزشکی است که این پرونده را مورد بررسی قرار می دهد. تخلفات انتظامی مواردی هستند که در مقاله ی انواع تخلفات انتظامی پزشکان به آن پرداخته شده است. مطابق ماده ی ۲۸ قانون سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران:

طریقه ی برخورد با این دسته از تخلفات نیز جنبه ی تنبیهی دارند. برخورد هایی از قبیل لغو پروانه ی پزشکی به مدت محدود و یا همیشگی، به نسبت تخلفی که صورت می گیرد.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 3 =