مطالبه اجرت المثل زوجیت
با توجه تبصره ۶ قانون اصلاح مقررات یکی از دعاوی رایج در محاکم خانواده مسئله اجرت المثل و اختلاف در انجام وظایف از جانب زوجه بوده است در عموم دادگاه ها به مطالبه اجرت المثل پاسخ مثبت داده می شود و زوج باید پرداخت را انجام دهد.
البته بعضی شعبات اینگونه اند که می گویند زن وظیفه دارد در خانه خود به صورت رایگان کار کند.
اگر زوجه در مرحله طلاق باشد همین که اظهار کرده باشد و ثابت شود که کارها را به صورت رایگان انجام نداده است کافی ست. زوجه با توجه به کاری که انجام داده و بگوید برای گرفتن مزد در خانه زوج کار می کرده و از روی عشق و علاقه یا به صورت رایگان انجام نداده به او اجرت المثل تعلق می گیرد.
حکم جلب در اجرت المثل زوجه
اگر رای قطعی محکومیت پرداخت اجرت المثل صادر شده باشد و حکم اجرایی صادر شود ظرف مدت یک ماه از آن تاریخ زوج اقدام به پرداخت یا دادن دادخواست اعسار از پرداخت اجرت المثل را انجام ندهد به تقاضای زوجه ،دادگاه حکم جلب زوج (مرد) را می دهد.
آیا دادخواست اعسار یا دادخواست تقسیط در مطالبه اجرت المثل پذیرفته می شود؟
اگر شوهر مالی نداشته باشد دادگاه در صورت شرایط اعسار تقسیط اجرت المثل را می پذیرد به شرط آنکه شوهر مالی برای توقیف و پرداخت نداشته باشد.
ارکان دعوی در اجرت المثل زوجیت
- مطرح کردن دعاوی طلاق
- طلاق به در خواست زوجه نباشد یا ناشی از تخلف زن از انجام وظایف زناشویی یا سورفتار وی نباشد.
- زوجه انجام وظایفی که از مسئولیت های او نبوده و قصد تبرئه نداشته و به دستور همسر انجام داده است.
پس اگر بتواند در دادگاه اثبات کند اجرت المثل به او تعلق می گیرد در غیر این صورت دادگاه با توجه به مدت زمان زندگی مشترک و وضعیت مالی زوج و نوع وظایفی که زوجه در خانه همسر انجام میداده مبلغی را به عنوان (نحله) بخشش در نظر می گیرد.