چگونه نفقه را مطالبه کنیم؟
در اغلب مواقع این سوال پیش می آید که آیا نفقه بعد از طلاق یا فوت همسر به زوجه تعلق می گیرد؟ در ادامه ی این مقاله به این موضوع مهم می پردازیم.
با وجود بند “یک” عقد نامه اگر مردی به همسر خود نفقه نپردازد و ۶ ماه طول بکشد زن می تواند از دادگاه دادخواست طلاق بخواهد. بر اساس ماده ۱۱۰۶ قانون مدنی: نفقه حقی است که در عقد دائم بر عهده مرد است. در قانون جمهوری اسلامی آنقدر پرداخت نفقه ضرورت دارد که قانون گذار دو نوع حکم برای مطالبه آن آورده است.
۱- دادخواست حقوقی مطالبه نفقه
۲- عدم پرداخت نفقه، به حکم جرم ترک انفاق، زوجه می تواند از همسر خود شکایت کند.
نفقه زن بعد از فوت همسر
طبق قانون آیین دادرسی مدنی نفقه هم قابلیت وصول دارد و نفقه باید به زن پرداخت شود. در دو صورت زن می تواند نفقه خود را بعد از فوت همسر مطالبه کند.
اول اینکه زن بعد از فوت همسر خود باید عده وفات همسر نگه دارد، به او نفقه نیز تعلق می گیرد. مدت عده زنی که همسرش فوت شده چهار ماه و ده روز است. زن می تواند در خواست مطالبه نفقه کند.
دوم اینکه زن می تواند نسبت به گذشته هم درخواست نفقه کند و اگر تمکین کرده باشد دادگاه از اموال همسرش نفقه او را به طور کامل در اختیارش قرار می دهد.
نفقه بعد از طلاق
اگر نسبت به نفقه توافق دیگری نباشد فقط تا پایان دوران عده برعهده مرد است که نفقه را پرداخت نماید البته این در صورتی است که طلاق از نوع طلاق رجعی باشد. در این طلاق زن تا پایان مدت عده می تواند در منزل همسر اقامت داشته باشد و مرد موظف است که نفقه این مدت را بپردازد. اما در زمانی که طلاق از نوع طلاق بائن باشد بعد از طلاق، نفقه حتی در زمان عده هم به زن تعلق نمی گیرد. برای اطلاع از دریافت نفقه می توانید با بهترین وکیل تهران با مشاوره رایگان همراه باشید.
آیا مبلغ نفقه در هر سال متفاوت است؟
طبق نرخ تورم از بانک مرکزی و مقدار تعیین شده که توسط جدول کارشناسان قوه قضاییه نسبت به وضعیت مالی زوج برای خانم مشخص می شود. اگر زن نفقه خود را ببخشد و بعد پشیمان شود می تواند آن را مطالبه کند. اگر طبق شرطی باشد که آن شرط محقق نشود زن می تواند طبق ماده آیین نامه حق خود را مطالبه کند.